Автор
Woman.bg

Това е най-вълшебната нощ в годината - направете си мълчана вода

Предстои ни най-вълшебната нощ в годината - тази на 5-ти срещу 6-ти януари. Точно полунощ всичките ви желания могат да се сбъднат! С какво е по-различна тази нощ от всички останали ли? Ами - свързана е с едно изключително древно българско вярване за силата и магията на водата, което се е появило по нашите земи много преди християнството.

Според предците ни, водата има силата да сбъдва желанията - именно затова древните народи почитали реките и изворите с такъв голям респект. А в пoлyнoщ нa Бoгoявлeниe вoдaтa зaпoчвa дa cбъдвa и „дa чyвa“!

Как обаче да случим магията на водата в наши дни? Розмари Де Мео, която написа книгата "Стопанката на Господ" го е казала изключително добре. Ето какво съветва тя:

"Здравей, Добросторнико! Веднага казвам, че щом четеш това, трябва да си наясно, че ще пиша за Магията. И за това как можеш да я сториш сам. Ако нещо те стяга под лъжичката, да знаеш че е собствената ти вяра. Недей да вървиш против нея!

Ако пък наричаш себе си християнин и с любопитство и радост би участвал в тази приказка, може би е крайно време да си зададеш някои въпроси. Та да започваме: Когато се здрачи достатъчно навън на 5-ти, налей вода в един съд.

Може да е купа или малка тенжерка. По-добре да е по-голям съд и по-широк! Гледай да не е пластмасов съд. Някога водата се е наливала от извор или кладенец, но ти ползвай чешмата в къщи. Изнеси водата навън – на балкона или прозореца, или на двора. Хвани съда с две ръце и притихни малко с водата си. Остави я да те усети. Подишай свежия въздух с нея. Постойте си така поне 5 минути. Поздрави я и й кажи името си.

НА ГЛАС!!! Тя вече те познава. Тя е ТВОЯТА вода. Постойте още малко заедно, остави съда навън и се прибери. Нека водата ти остане няколко часа под небето да се „измълчи” и пречисти. Точно преди полунощ излез отново при нея. Тогава преди ВОДИЦИ силата й е най-голяма. Отново хвани съда с две ръце. Дланите ти трябва плътно да обхващат стените. Знам, че е студено… Сега се свържи с твоята вода.

Помисли кое е най-голямото ти желание, кое е това, чието сбъдване ще ти донесе нова Сила и Радост. Не бързай! ИЗРЕЧИ НА ГЛАС ПРЕД ВОДАТА СИ НАЙ-СЪКРОВЕНОТО СИ ЖЕЛАНИЕ! Заяви волята си ясно и категорично! Наричай, не моли! Притихни отново и постой с нея. Опитай се да си представиш как ще изглежда живота ти, когато точно това желание бъде сбъднато.

Опитай се да „видиш” тази картина в твоята вода. Огледай се в нея! Как ще изглеждаш сбъднат? Виж как си облечен! Има ли някой наоколо? Къде си? На какво мирише? Какъв сезон е? Наслади се на Сбъдването си! Предизвикай абсолютната си увереност, че това ще се случи! Кажи на водата всяка дума, която се явява в този момент… И завърши НА ГЛАС с най-старото и силно наричане: РЕЧЕНОТО МИ ДА БЪДЕ СТОРЕНО!

После покрий водата с кърпа (по възможност бяла) и се прибери. Остави водата си цяла нощ да поеме ПРАВОТО ТИ СЛОВО. Да го чуе, да го залюлее, да го изкъпе, да му вдъхне живот и да пренареди твоето СБЪДВАНЕ. Сутринта на ВОДИЦИ, когато се събудиш първо иди при Водата си. Измий си очите с нея и с много обич отпий от твоето Сбъдване. После пак… Усети твоя ДАР с цялата си душа. После склони чело пред Водата и на глас й благодари! Прибери я. Можеш да я изпиеш цялата или по малко, както искаш, да наръсиш с останалото от нея дома си, да полееш някое цвете – както прецениш. Това е НАРЕЧЕНА вода и тя ще носи енергията на желанието ти. Силата й е право пропорционална на емоцията, която си вложил в нея и на количеството Вяра, изпълваща душата ти. Така че, магията е в твоите ръце! Дали е истина? Това е много стара Магия.

За мен работи от години. А колко работи за теб, зависи от Силата ти, Куражът ти и Корена ти. Моля ви, подарете тази Магия на децата си! Позволете им да станат част от старата българска приказка! И, направете ми една услуга, не наричайте това вълшебство, бихте излъгали! Не сменяйте същинското име, за да сте в мир със собствената си вяра. Това е част от правото слово на Магията и силата й!".