Автор
Пепа Попова - Пепита

5 шопинг находки за зимата от януарските намаления

Януари е, а с него и първите сезонни разпродажби за годината. Обичам ги и ги мразя в еднаква степен, особено след целия този изтощаващ шопинг маратон покрай Черен петък и Коледа и още по-поглъщащи финансите безкрайни празници. С отстъпки до 50% и повече на избрани артикули - изкушенията обаче са непреодолими, а възможността да се сдобия с дизайнерски парчета на половината от оригиналната цена – невъзможна за пренебрегване.

Но преди да атакувам някой от големите търговски центрове, смятам да отделя няколко часа, за да разгледам дома си - от гардероба до кухнята, да видя какво липсва и какво трябва да бъде заменено... Смятам да изхвърля неща, които вече не използвам - всичко счупено, скъсано или повредено и да махна всички дрехи, в които вече не се вписвам и не се харесвам. Ще си определя и лимит на разходите и приоритети, които да следвам, за да не съжалявам после за емоционални покупки измежду безкрайните дизайнерски предложения през този сезон.

Практиката ми е показала, че е трудно да бъда в крак с всички нови тенденции (а не е и задължително), но е напълно възможно с 1-2 нови артикула да актуализирам гардероба си. Ето на какво бих заложила този път от януарските намаления:

Широки панталони

През този сезон цялата модна индустрия преминава към свободни форми, сред които широките панталони заемат водеща позиция. Модните марки предлагат класически палацо панталони, които се комбинират с уютни пуловери, сака и къси жилетки. Моите фаворити са сините панталони Chanel и кафявите Max Mara. Широки панталони с подобна кройка има и в колекциите на добре познатите ни масови марки при това на символични цени сега.

View post on Instagram
 

Пуловер с груба плетка

Пуловерите са основният елемент на всяка топла и уютна зимна визия. Обикновено в гардероба всяко момиче има няколко дежурни опции за всеки ден и няколко ваканционни модела. Тази зима към този уютен арсенал можете да включите пуловер с едра плетка. Подобен пуловер в неутрална цветова гама лесно се комбинира с поли и панталони като част от офис дрес-кода. А и не трябва да забравяме, че студените дни тепърва предстоят.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Екзотични кожени ботуши

Ботушите от екзотичната кожа са особено популярни тази зима. С шарка на крокодил или змия както в основни нюанси, така и в ярки цветове, те радват очите в колекциите есен-зима 2019/2020 на почти всички големи модни къщи. Монохромни или с интересна текстура те могат да бъдат страхотен акцент към всяка зимна визия.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Миди пола

Зимата не е причина да забравим за полите. Просто трябва да заменим смелото мини с женствената миди-дължина, а копринените поли в гардероба – с вълнени и кожени модели. Gabriela Hearst например, предлага да заложим на кожена пола, която може да бъде комбинирана с високи ботуши и монохромен топ. Междувременно в колекцията на Victoria Beckham се появиха карирани поли с midi дължина, които самата Виктория Бекъм многократно интерпретираше в своите различни градски образи. Подобни можем да намерим и в намалените колекции и на повечето любими наши масови модни марки като Zara, Mango Massimo Dutti и H&M.

View post on Instagram
 

Коледни декорации

Коледа е моето любимо време в годината (след лятото, разбира се). Обожавам светлините и декорациите. Обичам музиката, песните, сладникавите коледни филми. С любов и внимание всяка година декорирам къщата си за празника още в първия ден на Декември и се опитвам всеки път тази магична декорация да бъде различна. Ето защо смятам, че Януарските разпродажби са идеалното време да се запася с нова приказна украса за Коледа 2020. С подобна предварителна подготовка, ще мога да имам всичко необходимо за тържествата през следващия сезон с намаление до 70%.

View post on Instagram