Автор
Woman.bg

10 трогателни мисли на Кейт Мидълтън за нещата от живота

Кейт Мидълтън е една от най-известните многодетни майки на света. Заедно със съпруга си – принц Уилям, тя възпитава три деца – принц Джордж, принцеса Шарлот и малкия принц Луи.

Отстрани може и да изглежда, че Кейт няма кой знае какви ангажименти, защото има много помощници…

Но херцогинята всъщност активно участва в отглеждането и възпитанието на своите малки съкровища. И понякога споделя съкровени мисли за майчинството…

View post on Instagram
 

За възпитанието на чувствата
„Както и повечето родители, ние с Уилям винаги търсим професионална помощ, ако децата ни се нуждаят от нея. Надяваме се, че ще успеем да научим Джордж и Шарлот да споделят своите чувства, както и да могат да бъдат добри приятели, когато пораснат. Знаем, че няма нищо по-трудно от това едно малко дете да се бори със своите емоции или да има психически проблеми."

За самотата

„Понякога можете да се чувствате самотни, но всъщност много майки минават през тези изпитания, както и вие.”

За ценностите
„Родителите ми ме научиха на важните неща като доброта, уважение, честност. Разбирам колко са важни тези ценности през целия си живот досега. Затова с Уилям искаме да научим децата си на важните неща. Това е толкова ценно, колкото и да си добър по математика или в спорта”.

За трудностите
„Лично за мен майчинството е полезен и прекрасен опит. Но понякога то е проблем дори за мен, която имам подкрепата на гледачка и гувернантка, нещо, което повечето майки нямат. Нищо не може да ви подготви за мисията да бъдете майка. Опитът е пълен с много и различни емоции – радост, изтощение, любов, преживявания. Вашата индивидуалност се променя в движение. Първоначално мислите за себе си като за личност, но после идва усещането, че сте просто майка. Няма правила. Няма правилно и неправилно. Просто трябва да правите всичко възможно, за да се погрижите за своето семейство. Много майки, включително аз, се сблъскват с неувереността, че правят всичко правилно.”

View post on Instagram
 

За помощта
„Майчинските тревоги са свързани с натиска, който усещаме, опитвайки се да бъдем добри във всичко. Трябва да бъдем идеални родители, да се справяме с всичко прекрасно, да ценим всеки момент. Хубаво е да се говори за майчинството като за нещо добро, но не трябва да скриваме стреса и да мълчим за трудностите. Всички изпитват трудности, те не са признак на слабост. Ако някоя от нас се разболее, докато е бременна, тя се обръща към лекар. Необходимостта от помощ за психичното ни здраве е същата. Децата ни имат нужда от здрави родители, родители, които се грижат за себе си и могат да им окажат нужната подкрепа във всеки един момент.”

За подкрепата от близките

„Преходните периоди на порастване са доста тежки. Получавате огромна помощ, особено в първите дни, но след това тази подкрепа намалява… А когато детето стане на една година, помощта почти напълно спира”.

За първите думички на Луи
„Една от първите думички на Луи беше „Мери” (Мери Бери е британска тв водеща и автор на кулинарни книги), защото моите кулинарни книги стоят точно пред очите му."

За разходките на чист въздух
„Имам много приятни спомени от детството за моментите, в които се разхождах в градината и играех на улицата. Сега се опитвам да науча на тези игри децата си.”



View post on Instagram
 

За любовта
„Прегръдките са много важни. Това казвам и на децата си.”

За времето, прекарано със семейството

„Най-важно в живота ни е да прекарваме колкото се може повече време заедно. Като майка аз обичам най-простичките семейни моменти, например игрите на открито.”