Какво е любов? Сигурни сме, че не бихме могли да намерим отговор на този въпрос. В цялата човешка история изкуството във всичките му форми извира, благодарение на поставянето на този въпрос. Но ето идва 14 февруари. Сърца във форма на цветя, възглавнички, балончета. И? Щастие! Не сме сигурни. София, Берлин, Цюрих или който и да е европейски град. На всяко едно летище виждаме хора, забити като с пирон за айфон. В голяма част от популярните филми огромната любов пламва именно по време на летищния контрол, в кафенето на гейта или по време на дългия полет. Сега ли? Нъц. Погледи не се засичат.

Дигитална или аналогова?

В градските кафетерии също все по-рядко се натъкваме на оживени компании, които жадно да общуват дори да спорят на висок тон. Момчета и момичета са така дигитални, че дори да искат да ми дадат сърце, то винаги е под формата на емотикона и пърха само в чата. Те съвсем забравят дори да те огледат, па било то и просташки. Ако не се появи някой аналогов батко или кака, прехвърлил 37-38, няма никакъв шанс да получите невиртуален комплимент. А жените много обичат да им бъде казвано и показвано, че са харесвани, запомнете го най-накрая.

Икономика или романтика?

Отношенията между мъжа и жената стават все по-трудни, контрастиращо на милионите варианти за комуникация в модерния ни свят. Определено не искаме да говорим като мрънкащи кифли, застаряващи лелки или просто съвършени негативистки. Всички предходно изброени ще ни кажат, че няма любов. Вярваме, че има. Любовта предлага различни форми и измерения. Просто онази класическата, дето я знаем от филмите, прекалено много сме я извратили. За щастие все още има момичетата и момчетата, които гледат в небето и броят звездите. Както и пичове, които ще ти направят портрет, докато просто си пиеш кафето, после ще те догонят, а на гърба на листчето ще дорисуват и телефонен номер. (Истинска история) Още живеят и мъже, които пишат уникални стихотворения, от които ще ти се подкосят краката и дори редовете да са втора употреба и да са използвани, за да умилостивят n-брой жени преди теб, поне ще ти стане интересно. Срещат се интересни личности от противоположния пол, важи и за двата основни. Днес разнообразието от сексуалности е така голямо, но май най-секси си остава просто да проведеш един нетипичен разговор.


Готов ли е българинът за виртуална любов?

Част от даровете на хубавата любов е хубавият секс. Българинът е получил много подаръци от Русия. Поредният се казва Наталия Кобилкина. Жената бива наричана с многобройни епитети. Харесвана или не, тя говори за секса. Тема, която дълги години след края на т.нар. комунизъм и началото на т.нар. демокрация в България, продължава да бъде тема табу. Липсата на секс също не се обсъжда. После се чудим защо страната ни за съжаление е една от водещите в категории като насилие над жени, проституция, трафик на хора. На този фон бум у нас постави Tinder. Приложението е толкова извисено и виртуално, че вече освен познатите сайтове за запознанства, пазарът предлага и сайт за секс. Не става дума за порно или платена любов. Схемата е много проста. Логвате се, както във всяко друго приложение, правите свой стандартен профил, снимка, няколко думи за вас и приключението започва.

Подобно на Google Maps приложението Tinder локализира колко разгорещени секс последователи има в близост до вашето жилище, работно място или любимо заведение. Секс на един клик разстояние. Възможно е. Харесвате си някого, нечий профил, следва малко писане относно у вас или у нас. Останалото сте го правили стотици пъти. Всичко звучи евтино и бързо. Дори наскоро в спор с приятели, те така се застъпиха за приложението, че имах чувството, че са платени поддръжници. Да, според много съвременни млади българи, приложението е изключително полезно, тъй като те много работят и нямат време да се свалят с някого, да претърпят задължителните първи срещи, разговори за живота, както и обикалянето по ресторанти, камо ли да могат да вмъкнат изобщо любовта в графика си. Само че хормоните бушуват и сексът си е наложителен.

Прекрасно, ако си млад, свободен и безгрижен. Тук е добре да се оттърсим за момент от нагона и да поговорим и за реалната картина.. Няма нищо по-хубаво от това оргазмите ти да са до теб , наблизо и в твоя квартал, или на една метроспирка разстояние, но все пак добре е винаги да имаш и леки спирачки.



Какво ще празнуваш на 14-ти февруари?

Толкова изтъркан и досаден въпрос. Едва ли има друг по-изхабен освен този къде ще си на Нова година. Съветваме те на първо място да намериш и да празнуваш любовта към себе си.

1. Ако си родител, един от най-важните навици, които трябва да създадеш у своите потомци, е да успеят да обичат себе си. Покажи им как да си се наслаждават и радват, небезкрайно и прекалено, разбира се. Твърдите егоцентрици са недолюбвани във всяко едно общество.
2.Търси любовта поне по четиринадесет пъти на ден, щото ако не го правиш, със сигурност тя сама няма да те намери. А ако си имаш някого и не се радвате често и извън тази така обсъждана дата, спукана ви е работа и е твърде вероятно някой от двама ви да си създаде профил в онова приложение, за което говорихме по-горе.
3. И любовта, и виното могат да ти изневерят, но само ако са залежали, оглеждай се за отлежалите и натежалите. Дори в материалния ни свят някои неща все още запазват по-висока стойност от други.



Елица Стойчева