Автор
Ива Петрова

Истинското 'момиче на Бонд' на младини и сега

Пиърс Броснан и Кийли Шей Смит са заедно вече от 25 години. Постингите им в социалните мрежи обаче ясно показват, че двамата все още се обичат. „Животът с теб е прекрасен“, пише актьорът, а съпругата му отговаря „Най-голямата ми радост е да бъда твоя жена и майка на нашите деца. Твоята любов ме вдъхновява“.

Както става във всяка приказка с хепи енд, в живота на Пиърс и Кийли имало много трагични събития, отрицателни герои и неприятни обрати.



Допреди да срещне Кийли, Броснан бил женен за актрисата Касандра Харис. Той осиновил двете ѝ деца, а после им се родил общият им син Шон Броснан. Приблизително по същото време, в началото на 80-те години Касандра била диагностицирана с рак. Няколко години лекарите се борили за живота ѝ, но през 1991 г. тя починала в прегръдките на мъжа си. Съсипан от мъка, Броснан спрял да се появява на светски мероприятия и се фокусирал върху работата си.

Докато бил в траур и в депресия, актьорът не се замислял за нова любов. Веднъж обаче на едно официално тържество сърцето му трепнало. Той видял журналистката Кийли Шей Смит. На следващия ден я поканил на среща.



Години по-късно прочутият „агент 007“ признава: „Траурът може да продължи една, две или три години. Аз постоянно мислех за Касандра. Кийли прояви добрина и съчувствие към мен. Тя ми позволи да тъгувам за Каси. Кийли стана моята пътеводна звезда“.

Преглеждайки своя фотоархив, Пиърс писал в Инстаграм: „Това е първата снимка на Кийли, снимах я на летище Хийтроу... след една много романтична почивка в Хонконг и Венеция“.



През 1994 г. двамата празнували заедно Коледа. По това време ирландският хубавец започнал да работи над ролята на Джеймс Бонд. Кийли не претендирала за титлата „момичето на Бонд“, спазвала известна дистанция и твърдяла, че не търси сериозна връзка. Влюбените се чували всеки ден, ходели на почивки заедно. Кийли обаче дори не намеквала за сватба.

Въпреки „несериозната“ им връзка, през януари 1997 г. се родил първият им общ син, Дилан Томас. През февруари 2001 г. се сдобили и с второ дете – Парис Бекет.



След раждането на децата актьорът се уверил окончателно, че е намерил своята сродна душа и предложил брак на Кийли. Двамата се венчали на 4 август 2001 г. в старинна католическа църква в западна Ирландия.

Заради хормоналните промени, свързани с бременността и раждането, Кийли започнала да напълнява. Световноизвестният актьор обаче продължил да демонстрира открито любовта си към своята закръглила се съпруга. „Погледни ни, погледни себе си. Затаил съм дъх, любов моя“, пишел Пиърс Броснан.



Сега истинското „момиче на Бонд“ казва, че не се притеснява ни най-малко от фигурата си. Двамата често се отбиват в резиденцията си на Хавай, която наричат свой втори дом. Кийли обича да се пече на слънце и не крие тялото си под дълги и широки рокли или пелерини.

Пиърс е сред малкото актьори, които не си позволяват кръшкане. Всичко показва, че това семейство е доказано щастливо и здраво. Броснан не обръща никакво внимание на коментарите, че Джеймс Бонд би могъл да си намери и по-стройна жена.