Автор
Woman.bg

Тутанкамон е носел пръстен с извънземно. Вижте го!

Всички знаем, че гробницата на Тутанкамон е открита от археолози през далечната 1922 г. През годините до днес обаче са откривани какви ли не странни и необичайни неща в нея.

Съвсем наскоро учените попаднаха на озадачаваща находка сред погребалните вещи на фараона. Става дума за загадъчен пръстен, на който е изобразено хуманоидно същество, силно наподобяващо с вида си представата ни за извънземно.

Колаж: Woman.bg

Експерти гадаят, че с причудливата фигура е пресътворен древноегипетският бог на занаятите и изобразителните изкуства – Птах. Въпросът защо той толкова много прилича на хуманоид обаче, остава загадка за археолозите.

На изображението "пришелецът" не стои на нещо, а буквално се рее заедно с обкръжаващите го вещи, чието предназначение е трудно за разгадаване. Според учените това са атрибути, навеждащи ги на мисълта за наличието на инопланетни и извънземни технологии.

Пръстенът на Тутанкамон датира от 600-та г. пр.н.е., но според вярванията на египтяните Птах е божество, съществуващо в древноегипетската митология от 5-15 хиляди години по-рано. Оттук възниква и въпросът – кой всъщност е изобразен на пръстена? А може би самият Птах е бил извънземно?

Не е тайна теорията, която някои изследователи поддържат, че египетската цивилизация има тясна връзка с извънземни същества. Днес все повече учени смятат, че египтяните са поддържали контакти с представители на други планети, а според уфолози находката категорично доказва теорията им, че властите в древен Египет били свързани с извънземна цивилизация.

Четете още: 10 интересни факта за Древен Египет