Знаете ли какво е общото между щастливите хора и успешните хора? И едните и другите са направили много компромиси в преследване на своята цел. Аз пък най-много харесвам личностите, които съвместяват радостта от живота и успеха в едно. И знаете ли - вярвам, че всичко е въпрос на добра организация и една идея повече желание да търсим качеството в живота си. Да не се предаваме пред умората и неуспеха и да вярваме, че губещ е само този, който не намира сили да стане, ако е претърпял провал.

А голямата истина за живота е, че просто трябва да се огледаме за повече начини да се наслаждаваме на моментите, които ни носят радост. Да потърсим повече начини да се насладим на лека закуска, да помислим за повече сладки моменти, да потърсим повече начини да освежим живота си, преживяванията си, менюто си...

Ако вярвате в това, че всичко в ежедневието ни зависи от нас самите, значи този материал е точно за вас. Ако вярвате, че нямате сила над случващото се в живота ви, значи този текст също е за вас. Знаете ли защото? Защото между оптимистът и песимистът често стои само една усмивка. Именно за усмивките ще си говорим тук. И така, днес ще ви провокирам! Искам да откриете повече начини да бъдеще щастливи в живота си.

Искам да потърсите по-добрата рецепта за един страхотен уикенд, по-вкусната закуска в леглото и повече начини да докарате качеството в ежедневието си, без това задължително да означава, че ви трябват пари или много свободно време. Качеството може да бъде навсякъде. Ето къде го намирам аз - споделям ви го, за да ви накарам да потърсите и вие повече начини да живеете по-добре.

Сложете чифт стари маратонки и изследвайте

Обичам приключенията, влюбена съм в момента, в който сутрин се прегъвам тежко, затягам връзките на обувките, поемам си въздух и се усмихвам - предстои един страхотен ден.

Вярвам, че за да преживееш нещо ново и интересно, не винаги е нужно да имаш билет до Танзания в джоба. Достатъчно е да имаш един свободен ден и една добра идея. Аз лично обожавам да планинарствам, но никога не пропускам и да се "изгубя" в някой напълно непознат район на 20, 30 минути с кола от града. Важното е да не губите време и да имате ясен план как точно да направите денят си щастлив.

Моята традиционна събота сутрин започва в седем, час по-късно вече карам или към Витоша, или към Рила, правя един кратък преход (Ей, никой не е казал че ще катерим Еверест) и след два, три часа вече денят може да стартира. Продължавам с късен обяд с приятели, минавам за час до някой топъл минерален басейн, отделям време за късна градска разходка и към пет вече започвам да кроя планове за вечерта. И не - не се отказвам от нищо, което искам да направя. Мога сутринта да посрещна изгрева над Черни връх, а вечерта да съм рокля на хубава вечеря в ресторант. Търся повече начини да живея щастливо. Това е.

*Когато става въпрос за приключение - не приемам оправдания от рода на нямам подходящи обувки, нямам време, или нямам кола. Вземете старите маратонки, проверете дали няма градски автобус който да ходи до някоя наистина далечна част на мястото, на което живеете (За София - препоръчвам ви линия номер 1 - на цената на едно билетче за градски транспорт, автобусът ще ви заведе до село Пасарел, от където пък имате страхотни маршрути за преходи в ниската част на Плана планина) и си организирайте един ден в изследване на непознатите кътчета на България. Ще ви хареса, повярвайте ми!

Потърсете повече възможности за неустоим вкус в живота си

Когато говорим за щастие, има едно нещо, с което не бива да правим компромис и това е удоволствието. За мен то може да бъде в перфектната препечена филийка, поръсена с малко котидж сирене. Открих наскоро новия котидж на Philadelphia уникален е, направо съм влюбена завинаги.

Освен че е нискокалоричен, зърнестата му лека текстура е просто неустоима. Много добър избор за усмивка рано сутрин в леглото и перфектната закуска.

Ако има нещо, което много държа да ви кажа е да потърсите повече начини да се наслаждавате на една лека закуска например. Вземете кутийка Philadelphia Light крем сирене, намажете нежната текстура на филийка добър хляб и си организирайте пиршество на сетивата. Никой не е казал, че бързото хапване накрак не е отлична идея. Просто вие потърсете повече начини да зарадвате небцето си.

Вземете нещо качествено, заложете на продукт, доказал през годините, че държи на нивото си, насладете се даже на нещо толкова леко и просто като филийка с Philadelphia, затворете очи и мечтайте. За приключения с градския рейс, за нова дестинация в списъка с магичните места, на които искате да бъдете, за минута споделена нежност, която да зарадва сетивата ви.

*Ако говорим за това как да намерите повече начини да живеете по-щастливо - имам една идея. Защо не превърнете ежедневието си в ритуал.

Опитайте да направите специална, тържествена закуска. Откъснете зелена клонка от градината пред блока и я сложете в малка чашка с вода, ако нямате ваза. Сервирайте закуската с "украса" в леглото и ще видите сами, че не е въпрос на много пари или свободно време. Въпросът е в това да искате качество и да го търсите. Когато избирате храна - да заложите на нещо наистина добро, като кутийка страхотен котидж.

Лесно е - просто трябва да знаеш какво искаш. Ако искаш закуска в леглото - трябва да се постараеш да сложиш зелена клонка на таблата. Когато искаш щастие - да резервираш един самолетен билет към залеза и ... не закъснявай за полета. Уикендът, който идва няма да се повтори никога повече в живота ти. Изживей го със страст! Това винаги помага!

Подарете си самолетен билет

Вярвам, че за качествения живот трябва да се борим. Трябва да опитате да се откажете от границите и бариерите. Да сте смели и да рискувате. И когато нещо не стане както сте го планирали, когато усетите нюансите на провала, да се усмихнете и да си кажете - е, това беше много забавен гаф, другия път няма да го допускам.

Как намирам сили аз да се усмихвам, когато ми е най-криво, най-тежко и имам чувството че мрачните дни в офиса няма никога да свършат? Ами купувам самолетен билет до Италия или Испания. Има достатъчно полети, които тръгват в петък към осем вечерта, така че няма нужда да избирате между отпуската, работата и кариерата.


Можете да имате всичко. Ето, например самолета на нискотарифна компания до Болоня (сърцето на Тоскана) лети в петък в осем след работа и се прибира в неделя след 11 вечерта. Дали един уикенд в селата около Пиза и Лука няма да ви се отрази добре? Определено. Цената е колкото на няколко нощувки във Велинград, уверявам ви!

*Kогато говорим за това дали можете да си позволите да изпратите залеза над река Арно във Флоренция или смятате, че това би струвало ужасно много пари, аз обичам да казвам, че ако за два месеца се откажем от вредните ни навици и спрем алкохола, сладкишите и цигарите например, ще имаме абсолютно достатъчен бюджет за два дни в Тоскана. Даже ще го надхвърлим. Хайде сега помислете отново не дали искате, а дали можете и кога ще организирате една обиколка на Рим или Барселона. Аз лично летя след седмица :)

(в материала има продуктово позициониране)