Автор
Ива Петрова

Съпругите на най-красивите турски актьори

Къванч Татлътуг

View post on Instagram
 


По негови родни земи му викат „турския Брад Пит“. Той е спечелил няколко мъжки конкурса за красота. Бившият баскетболист можел да стане спортна звезда, но тежка травма на коляното провалила плановете му. За Къванч това било тежък удар. Той нямал особено желание да учи, а родителите му, виждайки липсата на академичен интерес у сина си, го посъветвали да се пробва като фотомодел. Съветът се оказал добър, две години по-късно Къванч спечелил титлата „Най-добър фотомодел в Турция“. В същото време младежът ходел на уроци по актьорско майсторство и скоро дебютирал в комедията „Американци в Черно море“. Филмът не бил приет добре от публиката и критиците, но пък Къванч покорил сърцата на зрителките. Бил заринат от предложения от режисьори и се прославил с драмата „Забранена любов“.

Въпреки външните си данни актьорът е скромен и срамежлив. През 2013 г. той започна връзка с гримьорката Башак Дизер. Обикновеното момиче покори сърцето на хубавеца и през 2016 г. двамата се ожениха.

View post on Instagram
 

Кадир Догулу

View post on Instagram
 


В сериала „Великолепният век“ актьорът изигра ролята на Мехмед III. Кадир е изминал дълъг път, преди да стане известен. Родил се в бедно семейство, майка му била домакиня, а баща му обикновен работник. Родителите едвам изхранвали шестте си деца. Кадир от малък подработвал, за да помогне поне малко на семейството си. Изобщо не се замислял дори за актьорска кариера. Попаднал в кинаджийските среди благодарение на по-големия си брат, който вече бил известен фризьор в моделния бизнес. Той поканил Кадир в Истанбул, където бъдещият актьор бил забелязан от представител на агенция за модели. След като постигнал успех на подиума, Кадир решил да сбъдне отдавнашната си мечта и през 2010 г. дебютирал в сериала „Малки тайни“. Три години по-късно получил главна роля в комедията „Имам си история“. На снимачната площадка на „Двете лица на Истанбул“ Кадир се влюбил в партниращата му актриса Неслихан Атагюл. Любовта им на екрана запалила искра и в реалния живот. Веднага след приключване на снимките двамата вдигнали разкошна сватба.

View post on Instagram
 


Халит Ергенч

View post on Instagram
 


Бъдещият султан Сулейман се е родил в известно творческо семейство. Баща му Саит Ергенч бил популярен в Турция актьор и музикант. Халит още от малък учел музика и актьорско майсторство и родителите му не се съмнявали, че ще тръгне по стъпките на баща си. Младежът обаче решил да стане моряк и постъпил да следва във факултета по мореплаване. Оказало се обаче, че студентите не ги очакват морски пътешествия, а досадно учене на теоретични материали. Разочарованият Халит кандидатствал в консерваторията, където учил оперно пеене, но после решил да стане актьор. За жалост нямал предложения за роли, затова подработвал като танцьор и се снимал в реклами и мюзикли. Скоро обаче съдбата му се усмихнала и той получил малка роля в сериала „Черният ангел“. След поредица малки роли в сериали Ергенч заминал за САЩ и играл на Бродуей. След като натрупал опит в чужбина, актьорът се завърнал в родината си и щурмувал кастингите. Веднага получил няколко предложения, сред които и звездната му роля на султан Сулейман в сериала „Великолепният век“.

Халит се запознал с бъдещата си жена, красивата актриса Бергюзар Корел случайно в ресторант. Тогава двамата обърнали внимание един на друг, но не се престрашили да си разменят телефоните. За тяхна огромна изненада се срещнали по-късно на снимачната площадка на „Хиляда и една нощ“. Халит веднага започнал да ухажва хубавицата, а тя се поддала на чара му. През 2009 г. двамата вдигнали разкошна сватба, за която дошли 350 гости!

Бурак Озчивит

View post on Instagram
 


Още един красив „мистър“, завоювал съвсем заслужено титлата „Най-добър фотомодел в Турция“ и разбил милиони женски сърца, съобщавайки за сватбата си.

Интересно, но всъщност баща му го посъветвал да се пробва като фотомодел, предполагайки, че такъв хубавец непременно ще го забележат и режисьорите. И познал. Бурак дебютирал в трилъра „Минус 18“, година по-късно участвал в мелодрамата „Мъж по принуда“, а после в още няколко филма, докато не спечелил звездната си роля на военачалника Малкочоглу Бали Бей във „Великолепният век“. Милиони телевизионни зрителки се влюбили в хубавеца. Следващият му филм „Чучулигата“ му донесъл не само международна слава, но и любов. Бурак се влюбил от пръв поглед в партниращата му във филма актриса Фахрие Евджен, която играла Фериде. Двамата толкова убедително и страстно изиграли любовта си пред камерите, че на целия снимачен екип му станало ясно, че тук е пламнала истинска искра. Точно тогава Бурак си имал приятелка, Джейлан Чапа, която веднага усетила нещо гнило и се старала постоянно да присъства на снимките. Актьорът се сбогувал с Фахрие, без да й признае чувствата си. Двамата обаче се срещнали отново в мелодрамата „Любовта прилича на теб“. Оказало се, че Бурак не спирал да мисли за Фахрие и когато станал продуцент на този филм, я поканил за главната роля. Връзката им се развивала стремително. Фахрие бързо сложила Бурак под чехъл – първо го накарала да дойде да живее при нея, а после настояла той да го запознае с родителите си. После двамата се сгодили и вдигнали сватба, която в Турция била обявена за сватбата на века.

Толгахан Сайъшман

View post on Instagram
 


Той е истински „Мистър Турция“ и си има официална титла и корона! Впрочем Толгахан изобщо не се е възгордял в тази връзка. Той е свикнал да работи от 10-годишен и сам е постигнал всичко, което има сега. Бъдещият актьор се родил в просто семейство и подработвал като момче за всичко – носел вода и миел пода във фризьорски салони.

В университета Толгахан изкарал само първи курс. Още там го забелязал рекрутър на агенция за модели и му предложил изгоден договор. На 20 години младежът участвал в конкурс за красота и спечелил престижната титла „Мистър Турция“. След като поработил на световните модни подиуми, Толгахан решил да се пробва в киното. Кариерата му започва с малка роля в сериала „Пленници на сърцето“. Наистина известен актьорът станал след участието му в мелодрамите „Между небето и земята“ и „Сезонът на лалетата“.

В личния живот хубавецът не пада по-ниско от кралица на красотата (все пак и той е крал!). По време на снимките на „Сезона на лалетата“ той започнал да излиза в първата подгласничка на мис Турция Серенай Саръкая. По-късно обаче се прехвърлил на партниращата му в „Между небето и земята“ „Мис Турция 2007“ Селен Сойдер. През 2016 г. пък се оженил за друга кралица на красотата – актрисата Алмеде Абази, носителка на титлите „Мис Тирана 2007“ и „Мис Албания 2008“.

Четете още: Хайди Клум отрече да е била сексробиня на милионер