Автор
Пепа Попова - Пепита

Одилия, която плени сърцата на любителите на модата в София

Безспорната кралица на балета е Одилия, черното отражение на героинята Одет в "Лебедово езеро". Блестяща и привличаща в мрака, изкушавайки принца далеч от истинския си любовен обет във вълнуващо pas de deux, Одилия всеки път "краде шоуто и сърцата на зрителите".

Точно по подобен начин "Одилия" плени сърцата на всички любители на модата, присъствали на представянето на едноименната колекция на Paloma Fashion миналата седмица, с която модната къща отбеляза своята 15-годишнина. Балет, музика и мода се оказаха в изключителна арт-синергия.

Приказно красива, ефирна, женствена и изящна, примабалерината на Националната ни опера и балет – Марта Петкова, откри модното шоу с познатото соло на черния лебед под звуците на вечния Чайковски, а след това в образа на модерната Одилия се превъплъти Гери Дончева, давайки началото на дефилето в зашеметяваща рокля от нежна черна дантела, която буквално стоеше като изрисувана по тялото ѝ.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Последваха още визии в черно – грациозни и изящни, достойни за всяка една изкусителна съвременна Одилия. Освен вечното черно в тази част видяхме официални рокли в ярки цветове като червено, синьо и жълто, изработени от лееща се нежна коприна, тюл и дантела с много апликации, пера и ръчни бродерии. Моделите се отличават с елегантна линия на силуета, прецизни кройки и оригинални идеи. Съчетание на дълбоки деколтета и изразителни, перфектно подчертаващи линията бюстиета са в основата на всеки един тоалет в колекцията.

Като във всяко "Лебедово езеро" и тук след "танца на модерните черни лебеди" дойде ред и на Одет и като във всяко ревю на официални облекла шоуто завърши с представяне на булчинска мода. Разнообразни силуети, богато орнаментирани материи, ефектни декорации и безупречна ръчна изработка в съвременен стил дефинираха новите булчински предложения, дело на Поля Кинова.

Финалната сватбена рокля бе по-различна от всякога - истинско произведение на изкуството! Примабалерината Марта Петкова закри ревюто, приковававайки вниманието на всички гости с рокля-шедьовър, рисувана от гост-художника Силвана Пападами. Върху фината бяла коприна на фона на изгряващо слънце бе изрисуван феникс - птицата, която символизира вечното възраждане, неугасващата страст към новото начало, предизвикателството и дързостта.

След подобна вечер, посветена на изкуството във всичките му форми, не ни остава нищо друго, освен да пожелаем на Поля Кинова неугасващата ѝ страст към красивото никога, никога да не я напуска.

Снимки: Емил Колев - Хайлайф и Цветелина Делийска