Автор
Пепа Попова - Пепита

Никога не е късно да започнете да създавате семейни традиции

В наши дни често се нуждаем от нежни напомняния, които да ни помогнат да спрем за момент и да се съсредоточим върху важното в живота и отделим време на любимите хора. А какво по-хубаво напомняне от настъпването на пролетта - перфектното време да позволим на тези скъпоценни семейни моменти да разцъфтят, точно както разцъфват листата на първите минзухари.

Създаването на магически моменти у дома е нещо, за което всеки мисли, но малко хора правят. Може би това е така, защото в забързаното ежедневие забравяме за онези малки, но толкова важни жестове, които можем да сътворим, за да стоплим сърцата на близките си и да отключим вселенската хармония. Аз определено не чакам да бъда пометена от шума и суматохата на ежедневието, не чакам празници и определени дни, за да си създавам специални семейни “паузи”, а в резултат получвам същото – внимание и време от близките си.

Специалните дни, семейните ваканции и важните поводи присъстват в живота ни, но не са ежедневие. Това, което имаме всеки ден, е всеки ден. Намирането на начини да запомним специалните, тихи моменти, които се случват в ежедневието, е моя мисия, а начините, с които си припомням, че миговете, които споделяме с хората, които обичаме, са незаменими и простички като тези например:

Направете сутрешното си време специално, като донесете на любимия си чаша кафе, докато той или тя е още в леглото. Това ще накара партньора ви да се чувства обгрижен и обичан и бъдете сигурни, че позитивната енергия ще ви бъде върната под формата например на дузина нежни лалета в торбата с пазара.



Лалетата от своя страна могат да станат повод за организирането на прекрасен семеен брънч с прясно изпечени френски кроасани, които най-много си подхождат с онова домашно сладко от кайсии, които мама всяко лято прави на вилата. А какво ще кажете към тази вкусна компания да добавим и малко Philadelphia? Нежното сърце на това крем сирене докосва сетивата по начин, който винаги носи домашен уют и хармония.



Убедихте ли се, че не е трудно да си спомним за любимите си детски традиции като неделните утрини с препечените филийки с масло на татко или пухкавите палачинки със сладко на мама. Истината е, че щастието ни често е въпрос на много проста рецепта. В нея се слага малко любов, малко търпение и нещо вкусно за хапване. Тайната е в консистенцията на това да обичаш. Просто трябва да намериш повече начини да бъдете заедно, да бъдете щастливи и да бъдете вдъхновени. Понякога даже малко Philadephia в комбинация с току-що приготвени палачинки може да ви накара да се усмихнете. Не на живота. На проблемите си.

Моят съвет: Отделете малко време, за да си спомните за моментите, които са били най-специални за вас, а след това помислете как можете да създадете такива моменти за децата си. Запретнете ръкави и действайте!

Създавайте свои собствени празници - отделете един ден в седмицата, в който да украсите масата тематично (около онези красиви лалета в торбата с пазара например) и се забавлявайте всички заедно.



Не забравяйте, че никога не е късно да започнете да създавате семейни традиции - специален момент може да се създаде във всеки момент, независимо какви са обстоятелствата! Никога не е късно за това. Хората и особено децата са много адаптивни и ще се изненадате колко бързо и лесно тези малки общи мигове около масата с френски кроасани, домашно сладко и нежна Philadelphia могат да “пуснат корен” и да се превърнат в семейна традиция.

Опитайте!

(в материала има продуктово позициониране)