Принц Чарлз и Камила: 15 години брак, или една скандална връзка, устояла на времето

Принц Чарлз и херцогинята на Корнуол - Камила, отбелязаха вчера 15 години брачен живот.

По повод събитието двамата споделиха в официалния си Инстаграм профил снимка, направена пред техния дом в Шотландия, където прекарват карантината. На кадъра виждаме и двете им кучета Джак Ръсел териер.

View post on Instagram
 


Малко по-късно в социалната мрежа се появиха и серия от фотоси, събрани във видеоклип. Щастливата двойка не пропусна да благодари на всички за милите пожелания.

След като на 25 март бе съобщено, че 71-годишният принц е диагностициран с Ковид-19, трябваше да се вземат спешни мерки в кралската фамилия. Под строго лекарско наблюдение престолонаследникът на Великобритания се самоизолира в една от стаите на резиденцията Бъркхол, а 72-годишната херцогиня, макар и да не бе заразена, също остана 14 дни в изолация.

View post on Instagram
 


Днес принцът вече е добре и от понеделник прекарва дните си отново под един покрив с Камила.

Годишнината си от сватбата двамата отпразнуваха в шотландската резиденция Бъркхол, откъдето е и кадърът с домашните им любимци.

Заради карантината Камила и Чарлз посрещнаха празника си без много шум и гости, което изобщо не им попречи да се наслаждават един на друг.



Принц Чарлз и Камила сключват граждански брак на 9 април 2005 г. в замъка Уиндзор. След церемонията булката получава титлата херцогиня на Корнуол.

Тъй като и двамата са разведени, няма църковна служба. Родителите на Чарлз – кралица Елизабет и принц Филип, не присъстват на церемонията, но взимат участие в молитвената служба в църквата "Сейнт Джордж".


Още при годежа е обявено, че ако Чарлз стане крал, Камила няма да получи титлата кралица.

Известен факт е, че двамата имат интимни отношения от десетилетия. Новината за връзката им обаче става публична през 1992 г., когато пресата публикува записи на техни разговори. По-късно същата година Чарлз и Даяна обявяват официално, че са разделени.

През 1998-а, година след трагичния инцидент, в който Лейди Ди загива при зловеща катастрофа в Париж, Чарлз и Камила заживяват заедно. Тогава обаче бракът им все още изглежда невъзможен, ако Чарлз иска да запази статута си на престолонаследник.

През 2000 г. кралица Елизабет кани на обяд сина си и любимата му и дава благословията си за връзката им.

Четете още: Вижте защо Джордж е любимият внук на принц Чарлз