В приложението можете да публикувате видео, което не е по-дълго от 15 секунди. И вероятно ще получите милиони гледания.

Става въпрос за музикални клипове, скечове, танци, всякакви актуални активности.


Всичко започва в Китай. Приложението се появява под името Douyin. Скоро след това компанията, която е собственик на ByteDance, пуска световното приложение - TikTok – за световния пазар. През 2018 г. популярността му САЩ е наистина завидна, след това превзема и света. Достъпно е в 155 държави, една от които е и България. Най-много фенове обаче има в Китай. 56% от аудиторията са мъже.

В момента това е най-популярното приложение. Има повече от 800 милиона ползватели на месец.

Приложението е сходно с Instagram. Не е задължително да се регистрирате, но без да го направите, ще можете само да разглеждате клипчетата. За да публикувате съдържание, ви трябва регистрация. Става бързо и лесно. Веднага след това приложението ще ви предложи няколко видеа, които да гледате и които са събрали най-много харесвания. Панелът за работа е в долната част. С помощта на персонален QR-код пък можете да откриете конкретен човек в мрежата.


По време на заснемането на видеото можете да сменяте камерата, да слагате филтри или да регулирате скоростта.

И все пак – защо TikTok е толкова популярен?
Според някои специалисти приложението обединява най-модерните в момента формати като функции и възможности.
Можете да публикувате стори, имате филтри, удобен видеоредактор.

И е нещо ново, което предлага глътка разнообразие на преситената вече публика. Според различни проучвания две години е времето, за което на хората им омръзва дадена платформа.

Освен стандартно видео може да запишете и дует. Което е доста интересна подробност.


Мнозина смятат, че е приложение за младежите, но и това не е съвсем вярно. Въпреки че според едно проучване видео съдържанието е много популярно сред младите хора, част от ползвателите тук са на възраст. Има и популярни блогъри. Най-известен е LorenGray, който има 34,4 милиона последователи.

Интересен факт например, е историята на Джо Алингтън, на 87 години, който има 1,4 милиона последователи. В платформата той е регистриран като Poppa Joe. Казва, че не знае защо е толкова популярен.


Качва кратки клипчета, в които се чуди защо няма нищо в магазина, кои са нещата, които пропуска заради социалната изолация... Любопитно е, че повечето му последователи са тийнейджъри. Внучката на Джо е на 15 и е сред активните членове на приложението. Има 65 хиляди последователи.

Сред звездите, които печелят фенове и тук, са Дженифър Лопес, която публикува кратки клипчета, на които танцува с приятеля си Алекс Родригес. Лопес споделя, че децата я карат да го прави, но тя се забавлява страхотно. Виктория Бекъм също присъства активно. Тя танцува със синовете си, които качват клиповете в своите профили.

TikTok е доста популярно и сред българските тийнейджъри, които ежедневно качват десетки клипчета. А вие какво чакате? Сега е моментът да се регистрирате. Съществува реалната възможност да се превърнете в звезди и да печелите доста, доста добре. Защото платформата вече е сред любимите и на големите рекламодатели.