Причините една жена да бъде привлечена от един мъж могат да бъде от най-разнообразен характер - като се започне от най-малкия жест и движение и се стигне до конкретна черта от характера. Всъщност поредица от проучвания доказват, че понякога най-дребни на пръв поглед детайли от мъжкото поведение или външност могат изненадващо да събудят интереса на дамите. Да видим кои са те:

Проявата на интерес към събеседника си

Доста жени намират мъжете, които с интерес изслушват събеседника си и са готови да проявят разбиране към неговите идеи, проблеми или терзания. Така господата, които проявяват отношение към света на другите, определено печелят пред онези, които изпитват безразличие или нехаят за емоциите и мислите на човека, с когото разговарят.



Носи червено

Колкото и странно да ви звучи, оказва се, че и мъжете, също като жените, привличат погледа с дреха в цвета на страстта. Проучване на учени от Университета в Рочестър показва, че голяма част от дамите намират господата, носещи червено, за особено привлекателни. Според обяснението на изследователите, нежните създания свързват червения цвят с високия статус на неговия притежател. Това, от своя страна, смятат учените, им подсказва, че срещу тях стои надежден бъдещ партньор.

Готов е винаги да помогне на приятел в нужда

Няма по-достоен мъж в очите на една жена от този, който е готов винаги да протегне ръка и да помогне с каквото може на приятелите си. От мъж, който знае стойността на приятелството и умее да бъде истински другар. Това е индиректен знак, подсказващ за човек с висок капацитет от добродетели и качества.



Навива ръкавите на ризата си до лактите

Интересен маниер при мъжете, който привлича дамите като магнит. Психолозите са категорични, че навиването на ръкавите на ризата и скръстването на ръце придава на мъжете особено очарование в очите на жените, карайки последните да възприемат господата, изглеждащи по този начин, силни, властни, надеждни, харизматични, неповторими и, разбира се, по-секси.

Той готви

Мъжете, които умеят да готвят, правят го с охота и притежават изключителен усет към добрата кухня са като шестици от тотото за всяка жена. Коя не би желала да бъде глезена с любимите ѝ ястия от любимия човек.

Той е потен мъжага

Потните мъжаги също влизат в класацията по привлекателност за женското око. Изследване на Университета в Бъркли показва, че миризмата на мъжка пот предизвиква интерес и сексуално привличане у хетеросексуални жени. Потта действа на физиологично и хормонално ниво, като подсказва мъжество, сила и твърдост.

Той е смелчага

Безспорно, плахите и страхливи мъже само могат да отблъснат една жена. Затова пък страстно привличащи дамите се оказват смелите мъже, готови на всичко, за да защитят любимите си хора. В очите на всяка жена такъв мъжкар е като божество. И въпреки вродения женски инстинкт на предпазване и търсене на сигурност, такъв храбър екземпляр действа на нежния пол като магнит.

Четете още: Toва подлудява мъжете!