Автор
Веселина Петрова

Даниел Петканов ни разплака с тези думи за Милен Цветков

Милен Цветков си отиде преди дни в жестока катастрофа. Журналистът спрял на червен светофар на голямо столично кръстовище, когато отзад един скъп джип го ударил толкова силно, че колата му изхвърчала метри напред. Ударът бил смъртоносен за Цветков. И за съжаление той е издъхнал в линейката, на път за болницата.

Смъртта на известния журналист предизвика буря от мнения и коментари в социалните мрежи. Мнозина си спомниха за работата с него, за моментите, в които са му били на гости в предаванията, които е водил, за приятелството, за срещите...

Един от първите, които споделиха чувствата си, бе Даниел Петканов. "Моят най-добър приятел, по-голям брат и втори баща", написа Петканов във фейсбук.

"Едни от бичовете на нашето съвремие са фалшът, лицемерието и мързелът. Моят най-добър приятел беше антипод на тези три думи. Благодарение на него дължа живота, който водя сега!", се казва в поста на Дани.

Той разказва как се е запознал с Цветков и колко силно е бил впечатлен от личността на тв водещия след срещата им в предаването на EBF.

"Той не обичаше демагогията, празнословието - нещо в което аз съм се шлифовал. Милен обичаше прямотата, упоритостта, старанието и се опитваше да научи всички около него в редакцията на тези качества.", пише още Петканов.

Постът завършва също толкова силно, както и започва."10 години след нашето запознанство дрогиран убиец отне живота на НАЙ-ЦЕННИЯ човек в моя живот извън семейството ми и когото не оцених достатъчно приживе! Обичам те, братле! Прости ми за всичко! Благодаря за всичко!"