Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Везните през май: по-чувствителни и сантиментални

Скъпи Везни, посрещате новия месец малко нервно и колебливо. Венера в квадратура с Нептун в началото на месеца ще ви донесе трудности и липса на подкрепа. Ще се изисква голямо търпение от вас, защото ще преминете през някои изпитания, които ще определят вашето основно развитие в бъдеще.

Говорете по-малко, слушайте повече и натрупвайте важна информация и знания. Може да има някои промени свързани с работата ви. Ще бъдете по-добре организирани в областта на парите и ще планирате добре своите приходи и разходи.


Май благоприятства краткосрочните планове. Бъдещето е изключително интересно и привлекателно, като магнит. Ще бъдете по-чувствителни и сантиментални. Меркурий в Близнаци ще ви даде повече дързост и динамика след 12 май. Решени да наложите своето виждане, вие ще защитавате своите гледни точки, дори срещу мнението на другите. Цялата тази сила обаче също крие безпокойство и нервност, така че може да реагирате зле на най-малката провокация. Сатурн ще ви помогне да възстановите контакт с реалността, като същевременно ще премахнете всичко, което не е функционално за вашия растеж. Меркурий в секстил с Нептун и тригон с Плутон и Юпитер през първата половина на месеца ще ви дадат усещане как да преодолеете препятствията.

Първите дни на май ще бъдат най-деликатните, що се отнася до здравето. Прекомерни нерви, умора, главоболие и други притеснителни симптоми. За щастие те ще минат без усложнения или продължения. На 4 май Венера влиза в квадратура с Нептун, който е в полето на вашето здраве, което ще накара някои да изпитат хормонални нарушения и са възможни алергични реакции, особено ако сте чувствителни към цъфтеж и цветен прашец. В този случай се препоръчва да използвате антиалергени. Вашето здраве ще бъде по-стабилно през втората половина на май. Започвайки втората седмица на месеца, здравето ви постепенно ще започне да се подобрява. Ще се почувствате съживени и ще се посветите на различни дейности.


Този месец ще подновите приятелството с човек, с когото сте имали интересни преживявания в миналото.

Първата десетдневка на май ще прекарате в приятно общуване с любимия човек и ще измислите как да запълните времето си заедно. В началото на втората десетдневка обаче Меркурий ще се изправи в квадратура с Марс и ще има преходни раздори, когато докосвате теми, които ще разпалят напрежението между вас двамата. Имате нужда от повече толерантност. Марс ще влезе в Риби на 13 май и допълнително ще влияе върху нестабилността във взаимоотношенията с вашия партньор. И двамата ще променяте настроенията си често и ще бъде трудно да се хармонизирате. Ще се стабилизирате в края на май. Много Везни в партньорствата ще преминат през напрежение и преосмисляне на отношенията и връзките.