Автор
Веселина Петрова

Отмениха задължителното носене на маски на открити обществени места, пускат ни в планината

Върви се по пътя на постепенно освобождаване на мерките, каза днес ген. Мутафчийски.

"От 3 май, неделя, отваряме за разходка природен парк „Витоша“" - новината съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си във Фейсбук.

"Днес на заседание в Министерския съвет с министър-председателя Борисов, министър Кирил Ананиев, министър Младен Маринов, ген. Мутафчийски и членовете на Националния оперативен щаб коментирахме организацията за отваряне на природните паркове и създаването на организация за излети в планините, за което министъра на здравеопазването издава заповед", посочва градоначалникът.


Днес има още една добра новина. След среща между министър-председателя и членове на правителството с Националния оперативен щаб, в рамките на която бяха дискутирани противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на COVID-19, здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която отменя задължителното носене на маски и други предпазни средства на открити обществени места.
В заповедта се посочва: „Всички лица, които се намират на открити обществени места ( в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, като при необходимост от контакт с други лица да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата“.