Тръгва филм за живота на най-обичаната първа дама на САЩ - Мишел Обама

Една от най-обичаните първи дами на Америка - Мишел Обама, за пореден път стъпва под светлините на прожекторите с новия си реализиран проект, за който бе загатнала по-рано. Неотдавна съпругата на 44-ия президент - Барак Обама, обяви, че скоро ще пусне свой документален филм за живота ѝ извън Белия Дом, който вече е факт. Лентата е базирана на автобиографичната книга "Becoming", която излезе през 2018 г.

Книгата излезе на българския пазар през октомври миналата година под названието "Мишел Обама : Моята история".

Припомняме, че тя бе посрещната от обществото с голям ентусиазъм, бързо предизвика бум в продажбите и дори се превърна в аудиокнига, която спечели награда "Грами". Според Netflix, филмът, който предстои да видим, е "дълбок поглед в живота на бившата първа дама Мишел Обама, която тръгва на 34-седмично литературно турне, което вдъхновява публиката".

По време на пандемията Мишел сподели, че разбира колко е важно обществото и съхраняването на връзките между хората. А по повод документалната лента добавя, че наистина да бъдеш оптимист във времена като днешните наистина е много трудно, но вярва, че с посланието си във филма ще усмихне зрителите и ще ги накара да се чувстват по-радостни и щастливи. Режисьор на продукцията е Надя Халгрен.

"Както много от вас знаят, аз обичам да прегръщам хората. Това е моят начин да изразя подкрепата си. В момента това ограничение е най-трудното за мен. Нещата, които преди са ми се стрували толкова прости – посещение при приятел, прегръщане на непознат – сега не са толкова лесни", продължава Обама.

Тя завършва с призив за емпатия и съчувствие към онези, които страдат в момента и имат нужда от помощ. Документалната лента "Becoming" ще направи своята премиера на 6 май по Netflix.

View post on Instagram
 

Припомняме, че преди няколко седмици Мишел Обама започна поредица, в която чете книжки за деца по време на пандемията. Проектът Mondays with Michelle Obama е в партньорство с детска организация, която се грижи за разнообразието и обучението на най-малките в социалната изолация.

Онлайн четенето се провежда всеки понеделник в профила на PBS KIDS във фейсбук и YouTube.

Четете още: Автобиографията на Мишел Обама "Моята история" вече и на български