15 май се отбелязва в света като Международен ден на семейството. Целта му е да насочи общественото внимание към проблемите на средата, в която живеем и отглеждаме децата си.

От малки играем на мама и татко. Момиченцата гушкат бебета, момченцата ходят на работа. Днес тези модели са доста променени, но като цяло идеята, че всяко дете трябва да расте в здраво и щастливо семейство остава. Защото само така може да се превърне в щастлив и успешен човек.

Имаше един период, в който младите у нас не искаха да се женят. Повечето предпочитаха живота на семейни начала. Сега, през последните две години, модата на брака сякаш се завърна.
Но независимо дали имаме брак или не, ние създаваме семейства. Градим дом, искаме той да е уютен и пълен с любов. И мечтаем децата ни да растат щастливи.


Семейството днес е изправено пред много предизвикателства. Сблъскваме се дигиталните технологии, социалните мрежи, има хиляди изкушения и препъни камъчета по пътя към онова, което обещаваме в ритуалната зала или на четири очи пред любимия човек. Но най-важното е да има любов.
Защото с любов се решават проблемите, с любов се посрещат и трудностите. И с говорене. Говорете с хората, които обичате. Говорете с децата си. Учете ги да ценят малките радости, учете ги да имат своите ценности, да обичат, да бъдат благодарни, да ценят малките жестове. И да вярват. В себе си.

Честит ден на семейството!