Съдът реши: Карантината е била незаконна! В тая държава всичко ни е на това ниво...

В тая държава всичко е много забавно. Вие можете да се чудите дали понякога не живеете в зле разказан виц, но има хора, които имат чувството, че са част от цял комедиен сериал. И ако не ми вярвате - вижте новините - оказва се, че ВАС е обявил карантината за незаконна.

Както novini.bg вече писа, заповедта на министър Ананиев, свързана с 14-дневната карантина, е обявена от ВАС за нищожна.

"Заповедта е нищожна, тъй като е издадена при липса на материална компетентност. По своето естество тя представлява разпореждане за предварително изпълнение на посочени в нея други заповеди, представляващи общи административни актове", пише novini.bg.

Сега въпросът е какво правим? Значи, братя и сестри, Владо Каролев, дето толкова го плюхме, не е нарушил закона. Накрая ще се окаже, че сме толкова способни, че даже една карантина не можем да обявим като хората.

Ние по принцип министър Ананиев не го разбираме много какво говори, като води пресконференции, иначе ни е много симпатичен. Обаче когато гониш и преследваш с полиция едни хора, когато се обявяват едни глоби, дето са колкото две коли на старо, когато се биеш в гърдите, че карантината в БГ е най-добрата карантина в Европа, а скоро и в света, ма братя - дайте да ги правим законно нещата. Щото сега ставате смешни.

Не много. Малко смешни, ма така - усмивка и тъга се събират в погледа ми всеки път, като започне пресконференцията за коронавируса.

Иначе - нали законите трябваше да се спазват. Нали сме правова държава. Съдът нещо да не се е объркал?