Автор
Ева Лъчезарова

6 стъпки към прочистване на ума и тялото преди лятото

Последните два месеца и половина бяха истинско изпитание, както за психиката, така и за телата ни. В началото сме на един от любимите ни сезони - лятото, време за слънчеви лъчи, плажове, морски бриз и разхлаждащи коктейли. Предлагаме ви обаче преди да се отдадете на този оазис, да рестартирате ума и тялото си, за да се насладите напълно на топлите дни, които ни очакват. Нека заедно да запретнем ръкави!

*А специално за вас имаме страхотна изненада от Botanic - предлагаме ви една промоция, която е наистина изгодна!


1. Почивка за ума

Умът ни, също както тялото, има нужда от детокс. Рядко си даваме сметка, че разполагаме дневно с определено количество енергия, която често пилеем за неградивни неща. Точно сега е чудесно време да прочистите ума си и да му дадете възможност да “диша”. Малките стъпки могат да бъдат изключително важни: разчистете имейла си, отпишете се от ненужни бюлетини, направете си календар, в който да записвате всичките си ангажименти, допълнете го със списък със задачи. Опитайте се буквално да разтоварите ума си от ненужната информация, за да не го затормозявате с нея и да не се ядосвате, че отново сте забравили нещо. Този тип детокс води до чувство на спокойствие и често дава пространство на въображението.

2. Анализирайте потока от информация

Всички добре знаем, че буквално сме бомбардирани от различна информация - от медиите, от социалните платформи, от телевизията и вестниците. Замисляли ли сте се обаче колко от тази информация реално ви носи полза, колко от нея прилагате и запомняте в ежедневието си? Често подобен тип информационен поток води до ненужен стрес, блокиране на мозъка и дори бърнаут. Направете кратък анализ на информацията, която достига до вас и опитайте да я ограничите само и единствено до неща, които ви носят практическа полза или пък разтоварване. Дайте си една седмица, в която да намалите времето, което прекарвате пред различни екрани и вижте как ще се почувствате. Ако ви е трудно, започнете с нещо мъничко - не посягайте към телефона си, когато сте на опашка или пък чакате на светофар, за да пресечете, вместо това огледайте света наоколо и се опитайте да го възприемете с всичките си сетива. Просто бъдете присъстващи!

3. Създайте си нов положителен навик

Рядко си даваме сметка, че навиците всъщност ни превръщат в хората, които сме. Голяма част от идентичността на човек се сформира спрямо нещата, на които той обръща внимание ежедневно. Затова винаги има място за още един положителен навик в живота на всички ни. Замислете се какво ви липсва в момента: ако е спокойствие - започнете да медитирате, ако е енергия - отдайте се на по-засилени тренировки, ако е свързаност - започнете да контактувате с повече хора и си поставете за цел да се чуете по телефона с поне един приятел всеки ден. Нещо толкова мъничко може да ви накара да се почувствате значително по-добре.

4. Измислете си предизвикателство

Освен да изградите нов навик можете да използвате възраждащото пролетно време, за да се отдадете на някакво полезно предизвикателство. Ние ви предлагаме да се откажете от захарта за 30 дни. Елиминирайте я само за месец, за да видите как ще се чувствате. Дерматолозите споделят, че липсата на захар в диетата води до чиста и сияйна кожа, а диетолозите разкриват, че сладкото е пряко свързано с трупането на мазнини в областта на корема, така че уверяваме ви, няма да сбъркате ако се откажете от него за месец, 30 дни не са чак толкова дълъг период, нали?

5. Разтребеният дом може да бъде и свързан с душевния мир

Някои специалисти твърдят, че състоянието на дома ни е пряко свързано с начина, по който се чувстваме и по който възприемаме заобикалящия ни свят. Ако усещате, че тъпчете на едно място, че не разбирате защо всичко около вас е толкова разбъркано и нелогично или пък ако просто искате промяна, можете да я започнете като разтребите дома си. Фън шуй разкрива, че бъркотията у дома води до енергийни блокажи в живота, до застояване и липса на развитие. Пролетта е чудесен момент за рестарт както на ума, така и на дома, защото двете неща са взаимосвързани.

6. Детокс на тялото

В периода на изолация голяма част от нас качиха по няколко допълнителни килограма. Именно това беше и времето, в което традиционно в офиса ни правим пролетното прочистване на организма, което да го разтовари от натрупаните токсини. Обстановката и достъпът до свежа храна обаче ни попречиха това да се случи по график и затова решихме да го направим сега.

През студените месеци обикновено качваме повече, защото ядем по-рядко свежи храни и често в организма ни има прекалено голямо количество токсини. Началото на лятото е най-подходящото време да се подготвим за топлите дни на плажа и да се детоксикираме. За никого не е тайна, че прочистеният организъм има по-силна имунна система и е по-устойчив на различен тип заболявания.

Какво да избягвате? За да дадете възможност на тялото си да се прочисти добре, е желателно да избягвате субстанции, които го натоварват допълнително. Сред тях са: кофеинът, алкохолът, глутенът и силно преработените храни.

На какво да наблегнете? Свежите и непреработени храни са най-добрият избор за детокс, всякакви сурови плодове и зеленчуци ще ви помогнат да се радвате на високи нива на енергия. На закуска и обяд задължително ги съчетайте с протеини, така ще бъдете сити по-дълго, а организмът ви ще получи необходимите му хранителни вещества. По време на прочистването обърнете по-голямо внимание и на храните съдържащи фибри. Те подпомагат изхвърлянето на токсини от тялото и поддържат здрава храносмилателната система. Подобни продукти са леща, боб, броколи и аспержи.
Не забравяйте водата, тя поддържа основните функции в организма, помага за извеждането на токсините от него и подтиска глада.

Към тези общи съвети е добре да добавите и подходящ продукт, който да окаже допълнително въздействие и да подпомогне детоксикацията. Именно такъв продукт е "ДетоксиФайв" - детоксикатор с изцяло натурални съставки, който подпомага и функцията на имунната система. Друго преимущество на "ДетоксиФайв" е, че за разлика от различни прочиствания по схема, които таргетират само един орган, медикаментът работи за цялостното изхвърляне на токсините от организма. Той съдържа естествени съставки, сред които са андрографис, леспедеза, мащерка, репей и селен, които имат синергично действие и всъщност подпомагат естествените процеси в тялото.

(в материала има продуктово позициониране)