Независимо дали вярвате, или не в духовния свят, всички знаем, че на земята бродят ангели в човешки облик. Можем да ги открием в лицето на добрия приятел, който е до нас и в най-трудните ни моменти, майката, която бди над детето си всяка нощ, непознатият, който ни подава ръка, когато паднем по стълбите на метрото. Хората, които биха помогнали на ближния, без да се замислят и дори биха рискували живота си в името на човечеството.

Да, може да не ви се вярва, но съществуват такива велики личности и най-често те са една от следните 5 зодии:

Риби

Това е най-нежният знак от зодиака, който се държи мило както с шефа, така и с просяка на улицата. Той никога не може да бъде груб или безсърдечен, а се отнася с емпатия и състрадание към всички живи същества. Рибата не просто слуша какво има да му каже неговият събеседник, но успява да улови и разбере дори премълчаните истини, които стоят зад думите му. Той разбира тъгата в усмивката и обидата в мълчанието. За него начина, по който се изразявате и интонацията на речта ви говорят много повече от самите слова. И вие никога не оставате същите след среща с такъв човек. Той сякаш е способен да вдигне вибрацията не само на вас самите, но и на цялата планета.



Дева

Няма по-услужливи хора от Девите. Там се крие ангелското им присъствие. Ако нещо в живота ви не е наред, Девата е там, за да ви помогне да го оправите. Без излишни спорове, без оправдания и без нужда да се реванширате. Защото самият факт, че се чувствате по-спокойни и успешни след нейната намеса, за нея това е най-голямата награда. Освен това Девата е изключително състрадателна, грижовна и би изслушала всички ваши проблеми с отворени очи, ръце, но най-вече сърце. Разбира се, ще ви даде съвет, независимо дали сте го поискали или не, но пък е толкова искрен и така безкористен, че няма как да се разсърдите за тази ѝ намеса.



Везни

Ангелското присъствие на Везните се състои във факта, че единствено те могат да ви изкарат от лошото настроение и чувството на безнадеждност, в което много често хората изпадат в трудни моменти. Те са там, за да ви накарат да се усмихвате отново, да повярвате, че животът е хубав и че нищо не е напълно изгубено, докато имаме слънцето, звездите, морето, земята и чистия въздух. Техният хумор е ободряващ, отрезвяващ и много много заразен. Когато общуват с някого, вниманието им е насочено изцяло върху човека, което създава усещане за значимост. Освен това Везните никога не съдят другите за постъпките им, а приемат хората, както с предимствата, така и недостатъците им. Това помага и на отсрещната страна да се приеме такава, каквато е и да се справи със своите демони. Не е ли това наистина ангелско поведение?



Водолей

Водолеите не са от хората, които показват своите чувства открито, но са най-човеколюбивата зодия. Те жадуват за световен мир, а щастието в очите на околните е основната цел, която си поставят. И не, това не е популистки ход, с който да си спечелят последователи. Те наистина вярват, че когато хората взаимно се подкрепят и помагат, ще минимизират злото, което неминуемо съществува в дуалния свят, в който живеем. Водолеите са тези, които стоят зад мащабни хуманитарни и благотворителни каузи, защитаващи хора в неравностойно положение, борещи се с беззаконието или със замърсяването на околната среда.



Стрелец

Оптимизмът на Стрелеца е неговата суперсила. Той обича живота, хората и умее да се наслаждава на всичко, което го заобикаля. Нима не е това работа на ангелите – да ни учат на взаимна обич, доброта и как да уловим мига? Тревогата не е помогнала на никого, защото тя носи негативна вибрация, която разболява, а не лекува. Само с любов можем да помогнем както на себе си, така и на останалите. В това Стрелецът е най-добър. Той има голямо сърце, щедър е и се раздава, без да иска нищо в замяна. Само вашето щастие. То му е достатъчно. Забавен, грижовен и обичащ, Стрелецът следва свои собствени правила и норми, но в никакъв случай няма да ви ги наложи. Толкова широко скроен е, че разбира и приема всички инакомислещи. Защото е голям. Винаги ще застане зад гърба на своя приятел, дори да не е съгласен с неговата позиция.

Четете още: 8 признака, че твоят ангел хранител е до теб и те пази