Автор
Веселина Петрова

Силната жена не чака, продължава сама, докато срещне истинския

„Мога да се справя”. Всеки от нас си го е казвал поне веднъж в живота. Всеки от нас е бил смел в различни моменти. Да си силен, означава да можеш да приемеш ситуацията, да преглътнеш сълзите, да обърнеш гръб на страха и да продължиш напред.

Това прави силната жена. Тя не стои у дома, за да плаче, когато я наранят. Не моли за още един шанс, когато е безнадеждно. Не чака мъжа до нея да се наиграе и да я оцени. Силната жена е готова да продължи. Колкото и да боли. Сърцето ѝ може да се дави в кръв, но тя продължава напред. Намира заместник на предателя и се усмихва.

Силната жена реже тумора рязко и завинаги. Може да е влюбена до полуда, може да изгаря вътрешно, но каже ли „Сбогом”, то е за цял живот.


Силната жена не се разделя със своите ценности и разбирания за живота. Тя не се нагажда според ситуацията. Тя не се примирява с разочарованието, което ѝ сервират. Силната жена не приема остатъците от любов, подхвърлени ѝ между другото. Силната жена слага край. Може да обича, но се отказва от връзката, която не я прави щастлива. Тя не обича незрелите емоционални игри с нейната душа. Силната жена може да се погрижи за нараненото си сърце. Ще позволи на някой да го превърже, да го излекува, а после ще продължи напред.


И не, тя не ги сменя като носни кърпички. Не прави безразборен секс, заради секса. Просто казвам, че тя е страхотна жена и няма да седи сама дълго време. Тя ще намери мъж, който може да ѝ даде онова, от което има нужда. Онова, което заслужава. Мъж, който ще я обича такава, каквато е. Мъж, който няма да я променя, а ще я боготвори. Ще я целува, ще я желае, ще я гушка. Мъж, заради когото няма да губи нощите си в будуване и размисли за това какво е искал да каже. А ще ги посвети на любовта им. Мъж, който ще целува не само кожата, но и душата ѝ.


Силната жена няма да се примири с мъж, който я унижава, който я поставя на второ или трето място, който я пренебрегва, сравнява...

Тя ще продължи сама. Напред. А после ще намери любовта. Истинската.