Мадона на протест по патерици: Животът на чернокожите е от значение! (Снимки и видео)

Кралицата на попа Мадона се присъедини към големия антирасистки протест в Лондон след убийството на чернокожия Джордж Флойд по време на арест в Минеаполис. Звездата скандираше, подпирайки се на патерици, пише в. "Дейли стар".

Припомняме, че 61-годишната певица претърпя операция на коляното след падане от сцената през март. Докато се възстанови напълно, Мадона е принудена да разчита на помощните средства за придвижване. Фактът, че е контузена обаче, не попречи на изпълнителката да демонстрира своята позиция по повод събитията в Америка.


Снимки и видеа от участието ѝ във вчерашния лондонски протест се "завъртяха" из социалните медии, след като звездата беше разпозната да скандира лозунги сред тълпата и да се прегръща с цветнокожи активисти. Мадона бе със слънчеви очила и с тениска с надпис Black lives matter ("Животът на чернокожите е от значение") - послание, което се превърна в символ на протестните демонстрации срещу расизма и полицейския произвол.


Сред потребителите на Туитър обаче, има такива, които изразиха недоволството си от Мадона.

"Къде беше тя през последните четири години? Тя не е по-добра от някоя инфлуенсърка в Тик Ток", звучи един от коментарите.

Повечето обаче горещо подкрепиха поп иконата.

"Като привилегирована бяла жена тя е направила изключително много за чернокожата общност" и "Мадона е на 61 години, с патерици, възстановява се от операция. Въпреки това е тук, както е била винаги. Тя не носи луксозни дрехи, които да я открояват. Мадона просто е едно човешко същество сред други човешки същества", пише ползвател на социалната мрежа.

Междувременно холивудската звезда Дженифър Анистън дари 1 милион долара за борбата срещу расизма на фона на масовите протести, пише в. "Сънди мирър". Звездата от сериала "Приятели" направи дарението в полза на организацията "Кълър ъв Чейндж".

В случай че някои от феновете също поискат да направят дарения, актрисата публикува и линк в профила си в Инстаграм.

Четете още: Дъщерята на убития от полицай Джордж Флойд: Татко промени света!