Цяла България посрещна петъчната нощ със смесени чувства заради скандален аудиозапис на Бойко Борисов, който изтече в мрежата. Нищо ново под слънцето – хем сме ядосани, хем развеселени, положението тук, както винаги е „Да смееш ли, да плачеш ли“. И този път не е много по-различно.

Ако трябва да бъдем честни, ние си го избрахме и както се казва, знаем си човека. За какво по-точно се учудваме сега? За непристойните думи към една жена, независимо коя е тя и какви са отношенията му с нея? За далаверките и на кого трябвало да „размаже физиономията“? За цялостния му изказ, от който ниското ниво на култура направо извира? Стига – той не крие нищо от това и за нас тези фактори отдавна не са тайна! Пак казвам: ние си го избрахме!



От снощи в социалните мрежи бликат призиви за протести, но споделете, ама честно – кой ще отиде и кой от вас може да каже със сигурност дали този запис не е монтаж? Знам отговора и на двата въпроса, но е хубаво да си кажем истината. Автентичността на записа не е потвърдена, но и да бъде, нищо в него не може да ни изненада. Нито европроектите и измамите, нито заканите за саморазправа, нито потресаващо ниския език на общуване, дори и обидите към Цвета Караянчева, което може би е кулминацията на записа. На човека просто си му отива да говори по този начин и вярваме, че никой от вас не е истински слисан от чутото. Пак повтарям: ако изобщо този запис е реален телефонен разговор, а не монтаж.

И за капак самият Борисов се забавлява истински на фурора, който предизвика в мрежата. Кой знае дали пък всичко това не е просто PR ход? Човекът не дава и пет пари за яростта ви в този момент и го доказа, като сподели във Фейсбук видео с монтаж на свои изказвания в медиите и песен на Ъпсурт. Самият той разкри, че се забавлява с изтеклия в мрежата аудиозапис. Дали му дреме за заканите ви за протести?

Четете още: Стряскащ бум на заразени в София! Кога се очаква да затегнат мерките?