Автор
Веселина Петрова

Меган Маркъл: Една пияница в кралския двор

Меган Маркъл е известна с това, че обича гурме, както и със здравословния си начин на хранене. Мнозина бяха изненадани, че тя много стриктно промени менюта на съпруга си – принц Хари, доста преди сватбата им.

В своя блог The Tig Меган често споделя рецепти, разказва какво е хапвала на закуска, обяд и вечеря. А вече като омъжена жена дори издаде кулинарна книга.

View post on Instagram
 

Малцина обаче знаят кои са любимите напитки на херцогинята.

В интервю за The New Potato през 2017 г. Меган възкликва: Господи, как обичам вино – особено червено”.

Всъщност блогът на Меган носи името на марка червено вино – Tignanello, любимото ѝ. „В момента, в който го опитах, почувствах някакво вътрешно озарение. Веднага усетих всичките нюанси на вкуса, които ценителите винаги описват. Всички пластове, аромати... Това беше такъв "Уау" момент за мен, че реших да нарека своя проект The Tig – като метафора за всички страхотни моменти в живота ми”.

Меган споделя, че едно от „забранените” ѝ удоволствия е съчетанието от чаша вино с шоколадов десерт.

Да, повечето приятели на Маркъл я познават като любителка на виното, но това далеч не е всичко.

View post on Instagram
 

Защото съпругата на Хари обича страстно и коктейлите. Например, т.нар. Негрони. Коктейлът носи името на граф Камило Негрони, който посетил емблематичното флорентинско кафене „Ривоар” в съдбоносната 1919 година. Модерният по това време коктейл „Американо” (кампари, сладък вермут и сода) му се сторил прекалено разреден и той помолил бармана да замени содата с джин и така се родил новият коктейл „Негрони”.