Автор
Пепа Попова - Пепита

Кристен Стюарт ще играе принцеса Даяна във филма "Спенсър"

Животът на кралските семейства винаги е бил интересен за обществеността, особено що се отнася до легендарните лица на Великобритания. И така, стана известно, че през 2021 г. ще започнат снимките на нов филм за принцеса Даяна. Главната роля във филма "Спенсър" ще бъде изпълнена от актрисата Кристен Стюарт. Филмът ще бъде заснет от чилийския режисьор Пабло Ларейн, който режисира известната драма "Джаки" за Жаклин Кенеди преди четири години. Стивън Найт, авторът на поредицата Sharp Visors, е обявен за сценарист на новата лента.
Новият филм ще обхване три значими дни от живота на лейди Ди – дните, в които тя най-накрая взима решението, че бракът й е приключил. Периодът от началото на 90-те години се оказва труден и решаващ в отношенията между принцеса Даяна и принц Чарлз. Историята ще покаже какво се крие зад кралския брак и защо Даяна решава да изостави статута на принцеса на Уелс и да се върне към предишния си живот. Действието ще се развие по време на коледните празници в Кралския дворец Сандрингам в графство Норфолк.

View post on Instagram
 

Свикнали сме с това, че в приказките принцът намира принцесата, сключва брак и тя става кралица. И когато избраницата реши да не е кралица, тогава приказката се обръща с главата надолу”, твърди Ларeйн.

View post on Instagram
 

Кристен Стюарт беше одобрена за ролята на принцеса Даяна. Режисьорът е убеден, че тя ще може да даде на образа на главната героиня мистерията, която търси.
"Кристен може да бъде много различна, може да бъде много загадъчна и много крехка и в крайна сметка много силна. Това е, от което се нуждаем", каза Пабло Ларейн.

View post on Instagram
 

В Twitter започнаха разгорещени дискусии за новата роля на холивудската актриса и повечето потребители се съгласиха, че тази роля не е подходяща за нея.

"Не можеха ли да намерят британска актриса?"

"Има много британски актриси, които биха били по-подходящи за тази роля. Принцеса Даяна беше елегантна и стилнa.... Те дори не си приличат."

"Кристен като принцеса Даяна е грешка в много отношения."

Други отбелязват, че 24-годишната британска актриса Флорънс Пю би била много по-подходяща за тази роля.

Самият режисьор обаче не е съгласен с мнението на мнозинството.Той нарече Стюарт "една от най-великите актриси на нашето време".