Людмила Филипова каза истината за вируса: Хора, пазете се! Огнищата на заразата се увеличават!

Преди броени часове писателката Людмила Филипова направи алармиращ коментар във Фейсбук профила си, в който изрази позицията си относно нарастващия брой случаи на заразени и починали от Ковид-19 у нас. Ето какво гласи призивът на носителката на международна литературна награда „Югра“:

Важно. Броят на новозаразените от К-19 расте зловещо, както и броят на настанените в болници, и най-вече на починалите у нас. А така и в съседните ни държави. Всеки ден от повече от десетина дни.

Все повече и млади хора стават жертва, дори без придружаващи заболявания, тренирани и силни. В момента обаче няма политическа изгода да се затягат мерките (заради натрупаното обществено напрежение (перманентно във всяка криза) и опасност за правителството да бъде свалено) и все повече хора, които не следят новините живеят с усещане (поради липсата на мерки), че вече няма епидемия (пандемия) у нас, докато тя нараства все по-жестоко.

Расте броят и на огнищата, и не само – в големите градове броят на новозаразилите се е все по-висок (особено в София). Вече и все по-малко хора пишат по темата от опасения за нападки от онези, които все още вярват, че се касае за фейк вирусче... Отвън обаче ни следят – отлагат се вече чартърни полети до страната ни с туристи, както и се затварят вече граници конкретно за български граждани. Управляващите се опасяват от обществено недоволство, ако вземат мерки, но икономиката скоро много повече ще пострада, ако не се вземат такива.

Длъжна съм да ви призова - спазвайте мерките, които вече добре познаваме - те са важни за всички нас! В тази ситуация можем да разчитаме само на нас... В Китай се въведе военно положение преди дни заради 44 заразени (защото заразата хич не е за пренебрегване - 10 пъти по-заразна и смъртоносна е от всяка вирусна зараза, която познаваме от век; за сравнение - най-смъртоносен досега от Испанския грип до нас е Свинският грип - починали от него за над 12 месеца са 280 000; от К-19 са 471 000 починали до днес и 10 милиона заразени за 6 месеца).

В тази ситуация у нас се отвори всичко при многократно над 100 заразени за ден, за да има политическо и социално спокойствие и мир, особено покрай записа и спалнята на ББ! И доносите от Божков. Хора, мерките не са, за да бягаме от някой, който ни гони - те са за нас, особено сега, когато няма политическа воля, сила и интерес да ни го кажат и да ни защитят! И от личен опит от последните дни - сблъсъкът със здравните институции е трагичен, та по-добре да не ви се налага!

Четете още: Да бе - и на Гришо му дадоха едни 1800 лв. да го запишат с Covid