Автор
Ева Лъчезарова

5 навика на жените, които имат плоско коремче

Плоското коремче е нещо, за което всяка от нас мечтае - усещането за лекота и женственост, която ни дава е несравнимо. Ако смятате, че имате да поработите още в тази насока, ви уверяваме, че и вие можете да се сдобиете с изящни коремни мускули като въведете няколко лесни промени в ежедневието си. Събрахме на едно място навиците на дами, които се славят с плоските си коремчета и подбрахме практични съвети, които можете да започнете да следвате още от днес.

Ето и 5 навика на дамите, които могат да се похвалят с плоски коремчета:

Започват деня си със закуска богата на протеини

Богатата на протеини закуска активизира метаболизма от рано и поддържа нивата на енергия чак до обяд. Ако сутрин рядко ви се хапват месни продукти, можете да заложите на яйца или пък да си направите веган протеинова закуска. Двата най-бързи варианта, към които прибягват момичетата с плоски коремчета, са пълнозърнеста филийка с тахан или пък смути. Не забравяйте да прибавите и плодове към закуската си. Проучванията сочат, че флавоноидите, които се съдържат в боровинките, малините и черешите спомагат много за загубата на тегло. Затова не пропускайте да добавите малка шепа от тях, особено сега, когато са в сезон.



Носят бутилка с вода със себе си

Повечето дами с плоски коремчета пият голяма чаша вода с изстискан лимон преди закуска. През деня те също следят нивото на своята хидратация, особено през летните месеци. Освен че водата участва активно в голяма част от процесите в тялото ни, по-активната й консумация води до намаляване на риска от преяждане. Съветът ни е винаги да имате бутилка с вода в чантата си, а когато работите да поставите чаша с живителната течност в близост до себе си, ще видите как несъзнателно ще започнете да посягате към нея и хидратацията ще стане още по-лесна.



Ходят пеша до работа

Да, наясно сме, че това не винаги е възможно. Но дамите с плоски коремчета често обожават да ходят и го правят при всяка възможност. Ако не успявате да ходите пеша до работа, опитайте се да тръгвате с 15-20 минути по-рано за среща с приятелка или за разходка по магазините, за да имате възможност да раздвижите тялото си по един естествен и ненатрапчив начин. Достатъчно е да тренирате интензивно по два или три пъти седмично, но за да имате чудесно коремче е необходимо да се движите ежедневно.

Влизат в ролята на дегустатор и си задават правилните въпроси

Дамите с плоски коремчета никога не се нахвърлят на храната и планират стриктно менюто си. Преди да решат да хапнат нещо те си задават въпроса: това ще зареди ли тялото ми с енергия и полезни вещества или ще ме накара да се чувствам уморена и ще натрупам мазнини. В началото може да ви се стори трудно, но ако го практикувате за няколко дни, ще видите, че мозъкът ви започва инстинктивно да отговаря на този въпрос и вече няма да бъде нужно дори да му отделяте внимание.



Пият натурални добавки

Случвало ли ви се е да спазвате стриктно всички препоръки за балансирано хранене, да пиете вода, да намалите приема на преработени храни, да хапвате повече домашно приготвени ястия и все пак да се чувствате подути? Това е особено често срещан проблем през лятото, когато има свежи плодове и зеленчуци. Дамите с плоски коремчета имат отговор и на този въпрос. Плодовете и зеленчуците съдържат повече фибри, а в частност плодовете имат в състава си фруктоза, които ферментират в стомаха, а това води до образуването на газове. Газовете подуват корема и човек остава с усещането, че е положил доста усилия, но без резултат. Това много често се дължи на липсата на достатъчно ензими, които да се справят с храната. Тук на помощ идва ЕнзиМил (Enzy-Mill) - продукт от изцяло естествени съставки, който улеснява храносмилането като цяло и повлиява добре симптоми свързани с него като подуване, газове и усещане за тежест.

ЕнзиМил (Enzy-Mill) съдържа най-важните храносмилателни ензими, като през лятото от особена важност е ензимът целулаза, който не се произвежда от човешкото тяло. Той обработва целулозата, която е един от структурните компоненти на растителните храни. Именно поради липсата на целулаза, някои хора страдат от проблеми при обработването на плодове и зеленчуци. Други ензими, които съдържа ЕнзиМил (Enzy-Mill) са амилаза - помага при обработването на въглехидратите, липаза - помага при справянето с различни видове мазнини, протеаза - преработва протеините лактаза - ензимът, който разгражда лактозата, съдържаща се в млечните продукти. Употребата на продукта води до усещане за жизненост и лекота след хранене, нещо от което всички имаме нужда, особено през летните дни.

(в материала има продуктово позициониране)