Автор
Пепа Попова - Пепита

4 ключови street-style тенденции по време на Summer Fashion Weekend на Марина Диневи

Светът постепенно се връща към нормалния живот. Седмицата на модата стартира в Копенхаген, което се превърна в първото офлайн събитие от този мащаб в индустрията. Почти едновременно с нея се проведе и най-голямото лятно модно събитие в България. Марина Диневи в Свети Влас се превърна отново в кетуолк от световна величина за Summer Fashion Weekend. Стотици гости се събраха на най-луксозното място на българското Черноморие и с голям ентусиазъм позираха пред камерите на Хайлайф, за да демонстрират най-горещите тенденции на сезона. Сред любимите им откроихме цветни и феерични рокли и рокли с отворен гръб. Видяхме и много дами, облечени в модерния biz-leisure-тренд, както и любителки на мини-чантите.

Цветни рокли

Ярки рокли в различни стилове се оказаха сред любимите на българските момичета. На фона на морския залез и белите лодки се открояваха феерични едноцветни тоалети в лазурно синьо и зелено.

Даниела Неделчева в ярко зелена рокля с набор в най-добрите традиции на Alexander Vaultier

View post on Instagram
 

Елена Караколева като нежна и романтична героиня от гръцката митология в лазурно синя рокля на Twinset.

View post on Instagram
 

Ивет Григорова в класическо червено и черно.

Със същата смелост най-модерните български момичета носят графични дизайни и вариации на тема флора и сюрреализъм.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Лунният принт на Marine Serre, по който полудяха много известни личности като Адел и Бионсе, бе представен и на Марина Диневи.


Рокли с отворен гръб
Роклите с отворен гръб изглеждат не по-малко съблазнително от роклите с дълбоко деколте. Перфектно гладката благодарение на слънцето кожа, голите рамене, нежните лопатки привличат вниманието като магнит и в същото време оставят място за въображение. Когато избирате рокля с отворен гръб, има два основни детайла, с които трябва да се съобразите - лаконичната кройка и едноцветните нюанси.
С това неписано правило се бе съобразила Мисис България 2010 - Елена Караколева, която бе избрала за откриващата вечер на Summer Fashion Weekend рокля на Mascara от Bridal Fashion.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Будоарна мода
Будоарната елегантност често е на мода. Ако през миналия топъл сезон роклите-комбинезони с тънки презрамки бяха изключително популярни - дали с дантелени вложки или минималистични - сега, особено след карантината и продължителното самоизолиране, пижаменият сет е със сигурност по-добрата опция. Във вариации на тема будоарна мода видяхме винаги усмихнатата и дейна Мария Бонева – организатор на Summer Fashion Weekend и изключително талантливата Пембе Кенан, която буквално ни отвя с представената на сцента колекция Haute Couture.




Черно и бяло

Комбинацията от черно и бяло не е скучна. Българските момичета и момчета показват, че в рамките на този дует могат лесно да експериментират с текстури и силуети, играейки си с аксесоарите и формата.