Автор
Десислава Недева

Меркурий прави живота ни лесен като песен

Ако напоследък се чувствате по-стресирани от обикновено, може спокойно да обвините звездите за това, тъй като квадратурата между Марс и Сатурн подкопава мотивацията ни и не успяваме да се справи с почти нищо в срок. Но аз ви обещавам, че с напредването на седмицата нещата ще започнат да изглеждат значително по-приятни. Причината се крие в така познатия на всички Меркурий, който по принцип ни тормози с ретроградното си движение и обърква нашите планове. Сега обаче се свързва в голям земен тригон с Уран и Юпитер, което ще направи мисълта ни по-точна и логична от всякога и ще ни избави от патовата ситуация, в която сме изпаднали.



Планетата Меркурий е отговорна за много дейности в нашето ежедневие – комуникация, мисловен процес, организиране на деня, обмен на информация, пътувания, транспорт, дори технологии. Когато сключва тригон с Уран, тази планета ни прави по-възприемчиви към новите идеи и ни предоставя шансове и възможности за развитие, каквито се дават само веднъж в живота. Това ще ни помогне да си върнем мотивацията за работа, която Марс и Сатурн така упорито се опитват да ни отнемат. Всички ще бъдем една идея по-инициативни и креативни в действията си и ще ни превърне в едни своеобразни генератори на оригинали идеи.



През уикенда ще се случи и дългоочакваният щастлив тригон между Меркурий и планетата на късмета – Юпитер. Този аспект ще разшири нашето съзнание, за да можем да видим голямата картина, да имаме визия как да се случват нещата в живота ни и да придаде на мислите ни позитивна нагласа. Възможно е да променим тактиката си относно проект, който сме стартирали или дори да започнем нещо тотално различно, особено ако е свързано с писане, говорене, решаване на проблеми или споделяне на информация от различен характер. В момента имате по-ясна представа как функционира света и хоризонтите пред вас се разширяват, затова се доверете на интуицията си точно през тази седмица, защото нищо не изкривява и замъглява съзнанието ви. Моментът е изключително подходящ да начертаете план за действие и да положите първите стъпки в неговото осъществяване. Луната също е растяща и ви подкрепя във всяко ваше начинание с обещание за растеж и просперитет.



Самият голям земен тригон, който се формира на небосклона, е достатъчно красноречив за добротворното му въздействие, но още една зелена точка получава Меркурий заради силните позиции, които има в знака на аналитичната и ориентирана към детайлите Дева. Освен това се намира на трон, когато е в това съзвездие и може да демонстрира своите най-полезни и положителни качества. Възползвайте се от отлично функциониращия поток на интелектуална енергия, който се изсипва от небосклона и задействайте проектите си. Бъдете най-добрите ковачи на своята съдба, защото само вие знаете кое е най-доброто за вас и вашето бъдеще.

Четете още: Септември ще бъде най-добрият месец за тези 4 зодии