Автор
Благомира Василева

Ето кои са добре пазените тайни на Тайланд за незабравима романтична ваканция

Тайланд почти изцяло се опази от коронавируса и се очаква скоро да отвори границите си за повечето туристи. Ето защо днес ще ви разкажа защо да планирате романтичната си ваканция именно там. Това е държава, която предлага романтични изживявания за всеки вкус и по всеки джоб. От най-луксозните хотели и ресторанти, през най-достъпните във финансово отношение ваканции, екстремни изживявания, като скачане с парашут и гмуркане, до най-вкусната улична храна. Не случайно всяка година държавата е предпочитана от хиляди двойки, които избират да прекарат романтичната си ваканция именно там.


Тайланд е най-романтичната дестинация в Азия, която ни дава безброй възможности за почивка. Тя е извор на забележителности, красива природа, уникална култура и история. Плажове, море, тропически гори и древни будистки храмове. Изборът е голям и задоволява всички вкусове, независимо дали сте фенове на излежаването край океана в луксозен ризорт или обичате да пътешествате и разглеждате древни забележителности и магични храмове.

Най-хубавото е, че там можете да ги съчетаете и двете. А периодът, в който ви препоръчвам да планирате своето пътешествие е от ноември до март, когато средните температури варират от 28 ° C до 35 ° C.
Извън популярните из цял Свят туристически дестинации, в Тайланд има много местенца, не толкова известни, но прекрасни за романтично пътешествие с любим човек. Ето и някой от тях:


КРАБИ


Това е може би най-съхранената по отношение на природата тайландска провинция. Истински островен Рай, където са правени всички онези снимки на изумрудени води, в които лъкатушат цветни лодки, а на заден план се виждат причудливи, стръмни скали, сякаш набучени като колчета насред океана.


В Краби са едни от най-хубавите плажове на Тайланд, включително и този във Phi Phi Island, на който е сниман филмът Плажът с Леонардо ди Каприо.
Краби предлага безметежно излежаване на ситния и бял като сол пясък, плуване в ласкавото море и тонове пикантна тайландска храна, но и много приключения, за хората с по-див дух. Тук се намират националните паркове Нат Нопара Тара, А Нанг, Ралей и Ко Пи Пи, които са съставени от множество коралови острови, в които шнорхелинга е просто задължителен.


Препоръчвам ви да се изживеете и приключението Тайгър кейв темпъл, храм, до който се стига след 1237 стъпала.
Плажовете и хубавите хотели са нещо великолепно, но ако искате да изживеете една наистина незабравима ваканция с любимия си човек, ви препоръчвам да се отправите към Северната и Източната част на Тайланд, където държавата е в най-автентичния си вид. Ето и някой отправни точки, които да набележите, когато организирате пътуването си.

Насладете се на великолепните изгреви в ТРАТ


Трат е най-източната част на Тайланд и е първата, която се наслаждава на великолепието на изгряващото слънце. Чистият и фантастичен въздух на провинцията и крайбрежната природа правят изгревите там особено спиращи дъха. Препоръчвам най-източната ивица на кея Laem Ngop, където червено-белият фар се откроява сред естествените пейзаж. Това също е чудесно място да се насладите на гледка към Ко Чанг.
Кай Бае на Ко Чанг е друго превъзходно място, където можете да се насладите на очарователен залез, гледайки към малки разпръснати острови в спокойното море, което искри в златно точно преди слънцето бавно да изчезне. За да станете свидетели на залеза от най-източната част на Тайланд, можете също да се насочите към изискания остров Koh Kood.



KOH KOOD (остров Кут)


Това е може би най-добрият остров за любителите на девствени плажове, джунгли и водопади. До острова няма ферибот. Така че, заедно със зашеметяващата природа и кристално чистата вода, там ще се насладите на тишина, дори по време на високия сезон. Дълъг е около 25 км и широк 12 км, което го прави петият по големина остров в Тайланд.


Повечето ризорти са разположени далеч от главния път, така че, за да се придвижвате из острова е добре да наемете скутер. Ако ли пък не, можете просто да се насладите на слънцето за седмица или две.



KOH MAK (остров Мак)


В последните години този остров стана много популярен сред привържениците на екологично чистия туризъм. Мястото има своя харта за опазване на околната среда и на острова не се използва никаква пластмаса. Намира се в Източен Тайланд, на около 40 км от брега на Трат и на 20 км на юг от Ко Чанг. Той е около 16 км², което го прави голям за разходки пеша, но лесно се вижда с велосипед. Пътищата са много тихи, тъй като до острова също няма ферибот.

Ко Мак е добре пазена тайна за повечето пътници. Там е изключително спокойно, с малки ресторанти, магазинчета и няколко ризорта. Островът е тихо място за хора, които търсят спокойна почивка и дълги пусти плажове. Природата е изключително краасива, има и училище за гмуркане а в морския парк около острова морският живот е най-добрият, който Тайланд може да предложи.



KOH LIPE (остров Липе)


Ако търсите спокойна и романтична атмосфера, заобиколени от бели пясъци и тюркоазени води и умопомрачителни залези, този остров ще ви даде точно това. Това е най-южния остров в Тайланд и въпреки, че в последните години започна доста да се развива, все още е много далеч от тълпите в Пукет.


KOH TAO (остров Тао)


Спокойствие, кокосови палми, невероятни гледки и кристални води. Това е Ко Тао, един от най-красивите тайландски острови. Известен е още като островът на костенурките и една от най-популярните дестинации за гмуркане и шнорхелинг, защото там се намира вторият най-красив коралов риф в Света. Този идиличен Рай на тропическите острови се намира на 55 км от Ко Самуи и предлага разнообразен избор на хотели, бюджетни къщи за гости, плажни бунгала и луксозни петзвездни ризорти. Ресторантите и заведенията също са разнообразни и биха задоволили всеки вкус.

CHIANG RAI

Местноста около Чианг Рай е популярна с висококачественото си кафе и чай. Чаените плантации са огромни и се идеално място за снимки и романтична разходка. Ако сте любители на тези напитки, задължително посетете местата Doi Mae Salong, Doi Wawi или Choui Fong Tea Plantation.


В Jinnaluck Miracle of Saa пък сами можете да си направите картичка от автентична хартия, която да ви остане скъп спомен.
Ако харесвате природа, китни цъфнали дървета и много зеленина, отделете време за Singha park. Той е огромен, но за улеснение посетителите могат да се качат на влакче или да наемат колело, с което да го обиколят. Всеки февруари там се провежда и международен фестивал на балоните, който е наистина прекрасен.

PHAYAO


Там се намира най-голямото сладководно езеро в северния регион. Перфектно място за романтична разходка с лодка. Можете да отидете и до националния парк Phu Nang, в който могат да бъдат видяни стотици красиви пауни.
Храмът Wat Nantaram, който също се намира там е предпочитани място за много влюбени, които искат да получат благословията на Буда. В храмът има голяма статуя именно на Буда, зад която в златен панел се вижда гравюра на Купидон. Именно него местните считат за символ и благословия на любовта.

UDON THANI

На това място се намира Нонг Хан, сладководно езеро с размери над 3000 хектара, което е изпълнено с червени лотосови поля. Можете да наемете лодка и да се разходите цял ден из това невероятно романтично място, а красивите снимки са гарантирани!

В Тайланд има дестинации и предложения за всякакви вкусове, така че търсете ги добре, а ако ви интересуват още травъл статии, посетете блога ми Spring Lady by Blagomira Vasileva