Автор
Пепа Попова - Пепита

Катрин Деньов влезе в модния бизнес

Катрин Деньов е икона и като такава е носила най-добрите модни тоалети от най-добрите дизайнери през цялата си легендарна кариера, така че не би трябвало да е изненада, че основателят на A.P.C. Жан Туиту покани актрисата да стане гост-дизайнер на ексклузивна капсулна колекция, тъй като „тя знае всичко за тъканите и кройката“.

View post on Instagram
 

Туиту и Деньов са съседи в Париж и като такива идеята за сътрудничество идва съвсем естествено. След тази колаборация Жан заявява, че Катрин е много взискателен дизайнер и през цялото време е давала ясно да се разбере какво точно иска.

View post on Instagram
 



Резултатът от съвместната им работа е лаконичен гардероб, който включва тъмносин костюм, вдъхновен от филма "Дневна красавица", ансамбъл от сако и пола в цвят каки и блуза с шарка “пейсли.”
Деньов работи и върху аксесоарите, създавайки чифт златни сандали, зелени обувки от изкуствена змийска кожа, две чанти, кошница и ароматна свещ на име "Фабиен".

View post on Instagram
 

Основана през 1987 г., A.P.C. стартира поредица от малки и специални колаборации. Деньов е седмият гост-дизайнер след Goop, Braindead и стилистката Сюзън Колър. От A.P.C. заявиха, че са дали на Катрин „пълна творческа свобода“, ателие и платове, „приканвайки я да изрази своята визия за шик и красота“.

Точно заради тази дадена възможност, тя кани гуруто на графичния дизайн Mathias Augustyniak от M / M Paris, който нарисува гравюра на любимите й животни. Тази рисунка се появява на тениски и върху копринен шал. Щампите на точки и “пейсли” за блузи и бандани са проектирани от Ratti в Италия.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

По материали на Vogue.ua