Природата е нещо изумително и стига да имаме очи да я видим и сетива да я усетим всеки сезон има своите красиви моменти. Откакто имам малко дете, не спирам да се изумявам как е възможно да се радва искрено на всичко, което го заобикаля - на калното петно на панталончето му, на капките по прозорците у дома и на падащите кестени от дърветата.

Замислих се, че с порастването всеки от нас забравя да се радва на мъничките неща от живота и всъщност забравя да бъде себе си, оставя в миналото любопитната природа, с която се е родил. Като големи не сме доволни, че навън вали, ядосваме се, че обувките ни са кални и се сърдим, че летните дни вече са далеч зад нас.

В природата обаче всичко се развива в определени цикли, които правят живота пълнокръвен, разнообразен и неспиращ. Ако поспрете за малко и се огледате, ще видите пъстротата на есенните листа, свежестта на дъждовните капки и красотата на есенното небе. Сезонните плодове и зеленчуци пък предлагат експлозия от вкусове, които ни подготвят смело за идващата зима.



Поставила съм си за цел да задържа удивлението от малките неща колкото се може по дълго у моя мъник и да се опитам да го събудя отново в себе си. Затова не спираме да събираме кестени, листа и пръчки, които след това претворяваме в изкуство. Когато времето пък не го позволява, си организирахме една чудесна семейна традиция - правим си есенен пикник у дома. Моят мъник обожава да готви, затова задължително приготвяме заедно храната, при това на две кухни! (Моят малък шеф готвач има детска кухня, в която е влюбен.)

Той винаги добавя няколко щрихи от неговите ястия, които обикновено са в причудливи комбинации като диня с яйце, чушка и пластелин например.



В кухнята за големи пък наблягаме на лесни и забавни рецепти. Напоследък любимо ни е да печем заедно кекс и да го изрязваме в забавни формички за сладки. След това намазваме едната страна на формичката с крема сирене Arla и я слепваме с другата. Вкусът е неповторим, а полето за творчество необятно. Можете да добавяте очички и да правите различни животинки, ние лично обичаме да допълваме пикника с различни сезонни плодове като ябълки и круши, а понеже у дома сме почитатели на сиренето и на сладко-соления вкус задължително добавяме и по няколко слайса Arla Mozzarella или Gauda.

Сигурно ще ме попитате защо съм се спряла точно на Arla? Вкъщи обожаваме всякакъв вид сирена, особено крема сирене, и щом малкият се роди, реших да направя по-задълбочено проучване на марките, които се предлагат на пазара. Спрях се на Arla, защото продуктите им са без консерванти и отговарят напълно на максимата, че по-малкото е по-добро. Любопитното е, че в рецептата им за крема сирене има само четири съставки: сметана, мляко, сол и млечна закваска. Трайността на продуктите се дължи единствено на специалната херметична опаковка, която успява да запази съставките свежи за консумация. Arla Mozzarella и Gauda пък са в удобна опаковка, нарязани на слайсове и са чудесен избор не само за пикник у дома, ами и когато бързаме и трябва да похапнем нещо набързо.

Пикникът у дома всъщност се превърна в чудесно забавление, което съм сигурна, че ще ни остави спомени, на които ще се радваме в годините напред. Чудесно е да създаваш нови традиции, които оставят отпечатъка си, дават ти радостта от мъничките неща и изпълват живота ти с топлота и уют.

(в материала има продуктово позициониране)