Автор
Пепа Попова - Пепита

Есента традиционно ни об(л)ича с панталони

С рязката промяна на времето през изминалата седмица и бързото настъпване на есента се наложи скорострелно да започна да подготвям гардероба си за новия сезон. Първи в списъка? Съвсем резонно започнах с панталоните – неизменният фаворит при облеклата през студения сезон. За тази есен дизайнерите ни предлагат разнообразие от интересни кройки и стилистични решения - от класическа кройка, през панталони с висока талия и палацо-панталони до модерни кожени вариации. Ето моите вдъхновения за есента и зимата:

Панталони с висока талия

Тези панталони притежават няколко магически свойства едновременно. Първо - изглеждат много впечатляващо както на модния подиум, така и в реалния живот. Можете да ги носите с най-обикновена тениска или базова риза и да се чувствате като Бела Хадид на шоуто на Max Mara. На второ място, те седят добре почти на всяка фигура. Високата талия визуално удължава краката и подчертава крехкостта на силуета.

Големите модни къщи като Miu Miu, Chanel, Chloé и Alberta Ferretti представиха много вариации по темата. Именно от техните вдъхновяващи фотосесии можем да видим с какво да съчетаваме тази модерна за сезона находка. С прозрачна и елегантна блуза или кожена риза стоят наистина впечатляващо. От аксесоарите можете да изберете акцентни колани - под формата на шнур, както на шоуто на Max Mara, или метални колани като на шоуто на Chanel.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 



Панталони от цветна кожа


Кожата е популярна вече няколко сезона, а в есенно-зимните колекции тя заема водеща позиция: доказателство за това са кожените тренчкоти и якета в духа на „Матрицата“, поли със средна дължина и дори смели рокли-бюстие. На особена почит тази есен ще бъдат и цветните кожени панталони - основната алтернатива на денима през този сезон.
Есенно-зимните шоута бяха изпълнени с цветни вариации на тема кожени панталони. Сред любимите на дизайнерите се откроиха бежовите и карамелените нюанси, както и тези в цвят на тъмен шоколад и слонова кост, които бяха комбинирани умело с уютни плетени пуловери, топове или съответстващи кожени блузи, като например в колекцията на Jil Sander. Ако искате да обогатите типичната есенна кафяво-бежова палитра, можете да потърсите вдъхновение и от смелите предложения на BOSS в ултрамарин или Off-White - в особено популярния сега шам фъстък.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Панталони с цепки

Ако сте уморени от класическите панталони и искате нещо по-интересно, предлагам ви да разгледате отблизо вариантите с цепки на глезените, които се очертава да бъдат гореща тенденция тази есен. Едновременно лаконични и модерни – те могат да бъдат верни съюзници за почти всякакъв повод - от бизнес брънч до различни социални събития. Положителните страни на този универсален модел са няколко: перфектно моделират фигурата, правите линии визуално изтъняват краката, а вертикалната цепка удължава силуета. Панталонът с цепки вече е сред любимите на много от извеснтните модерни момичета - от Виктория Бекъм до Роузи Хънтингтън-Уайтли. Звездите на стритстайла най-често комбинират тези модели с мъжки якета, кожени тренчкоти, спортни анораци.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Панталони-банани

Модният небрежен силует плавно мигрира от летния към есенния гардероб, придобивайки все по-голяма популярност. Дизайнерите започнаха да предлагат както дънкови модели, така и панталони от вълна, кожа или брокат. Отличителните черти на тези модерни панталони са: висока талия, допълнителен обем в ханша, което често се постига благодарение на няколко басти, както и вталени крачоли по прасеца и тясна талия. Този тип панталони се срещат в новите колекции на Isabel Marant, Alberta Ferretti и Dolce & Gabbana.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Палацо панталон

В допълнение към класическите панталони за всеки ден, настъпващата есен не може да мине без женственото и елегантно „палацо“, популяризирано от иконата на стила от 30-те години Марлен Дитрих. Широките палацо-панталони визуално удължават силуета и правят фигурата по-привлекателна. Най-често те се шият от леки тъкани, въпреки това тази есен много марки са предложили своите опции от вълна.

View post on Instagram
 

Кадифе


За празнични събития през предстоящата есен дизайнерите залагат на черни кадифени панталони. Те са изключително елегантни и много приятни за тялото и много лесно се комбинират както със снежнобяли памучни блузи, така и с полупрозрачни текстури.

View post on Instagram
 
View post on Instagram