Жажда за живот: Спасиха 3-годишно дете след земетресението в Турция

В петък земетресение с магнитуд 6,6 по Рихтер разтресе Егейско море, а най-засегнат се оказа турският град Измир. Жертвите от природното бедствие вече достигнаха 100 души, 994 души са ранени в Измир, 147 все още се лекуват. Спасителни екипи продължават работата си. Именно на техните усилия се дължи изумителната история, която ще ви разкажем днес.

В понеделник сутрин, повече от 65 часа след земетресението, те успели да извадят изпод руините на жилищна сграда малката Елиф Перинчек. Снимката, на която се вижда как спасителите аплодират малкото момиченце, докато го пренасят на носилка към линейката, стана истински символ на надеждата в Турция.

Муамър Челик, спасителят, който открил малкото момиченце, сподели пред CNN, че то държало ръката му силно, чак докато той успял да го изведе на безопасно място.

“Реших, че тя вероятно се намира в пространството между леглото и гардероба ѝ. Отидох в тази посока и наистина я открих там, лежейки по гръб. Почистих лицето ѝ от прахта. Тя ме хвана за пръста и не ме пусна чак до линейката. Елиф е нашето чудо” - сподели той пред медиите.

Турското министерство на здравеопазването съобщи, че майката на момиченцето и две от сестрите ѝ са спасени по-рано, но за съжаление едно от децата на жената е починало.

Елиф бе приета в интензивно отделение и за щастие няма сериозни наранявания.

View post on Instagram
 

Добрата новина дойде само няколко часа след като турските медии съобщиха за друго спасено дете - 14-годишният Идил Сирин, който прекарал повече от 58 часа в рухнала сграда.