Меган отново ни смая: Тя е първата кралска особа, гласувала на изборите в САЩ

Меган Маркъл отново доказа, че дори и намесата на кралското семейство в живота ѝ не може да я промени. Тя неведнъж е престъпвала протокола и е смайвала света с дръзките си решения. Днес актрисата е и първият член на кралското семейство, гласувал на президентските избори в САЩ.

Точно така, херцогинята упражни правото си на глас и съвсем не крие, че не го дава за Доналд Тръмп. Херцогинята е споделила, че е била нетърпелива да гласува, като го е направила чрез мейл.

От векове насам е известно, че членовете на британската кралска фамилия са политически неутрални и не си позволяват да коментират подобно теми публично, камо ли да гласуват. Но Меган и с това не се съобрази, въпреки че днес тя има право да го направи, тъй като вече официално не е работещ член на семейството.

"Меган е американка и родолюбец, много преди да се превърне в кралска особа. Ето защо тя не би пропуснала да гласува точно на тези избори, без значение къде живее", споделя близък от обкръженито на Маркъл.

Тя и принц Хари демонстрираха съвсем ясно позицията си по отношение на президентските избори. Внукът на Елизабет II все още не е гражданин на Америка и няма право да гласува. Едно обаче е сигурно - и двамата подкрепят демократа Джо Байдън.

Всъщност Меган много отдавна е заявила пред света, че не одобрява Доналд Тръмп. Дори избирането му за президент преди 4 години я подтикна да напусне родината си и да заживее във Великобритания. Но всяко зло за добро - ако тя не се беше преместила на Острова, вероятно никога нямаше да срещне своя принц.

Четете още: Мелания Тръмп гласува за Доналд в рокля за 4500 долара