Дъщерята на Милен Цветков: Татко щеше да се гордее много с мен!

Милен Цветков щеше да се гордее изключително много с дъщеря си, ако зловещият джип с дрогиран в него водач не бе отнел живота му на 19 април тази година. Дъщерята на покойния журналист жъне успех след успех, а сега 24-годишната Калина е на стаж в Ливан. Таланливата наследничка на Цветков е започнала работа в Специализирания трибунал на Ливан.

Сферата, в която момичето ще се специализира, е изключително трудна – „Правата на човека при въоръжени конфликти“. Като млад юрист тя смята да вложи средствата от преведеното ѝ обезщетение след смъртта на баща си за изработване на правила без вратички за корупция и с възможности за всички хора, пише "България днес".

Калина е завършила „Международно право“ в Холандия, а на стаж в Ливанската република е назначена от миналия месец. Младата жена не крие факта, че ѝ изключително трудно заради наложените карантинни мерки. Въпреки това тя вярва, че ще се справи дори и в такава сложна за целия свят ситуация.

Дъщерята на покойния Милен Цветков още не е превъзмогнала смъртта на баща си, но въпреки това и тя, и майка ѝ изпитват състрадание към убиеца. Двете дори се притесняват как ще издържи на абстиненцията в затвора.

Припомняме, че преди седмица Софийски градски съд остави в ареста Кристиан, като не уважи молбата мярката му да бъде изменена в по-лека. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Навръх Великден тази година джипът, управляван от Кристиан Николов, с висока скорост – 99 км в час в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, докато журналистът чака в колата си на червен светофар. Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж бил зад волана под влиянието на няколко упойващи вещества.

Калина Цветкова е дъщеря на Милен Цветков от брака му с Йорданка Начева. След раздялата между двамата, майката и дъщерята се установяват първо в Румъния, а след това в Холандия. Девойката всяко лято обикаляше къмпингите на България с тв водещия. Загиналият журналист има и син Боян, който е на 8 години, а негова майка е вече бившата му приятелка Ивета.


"Милен бе готов да умре, но да гони целта си като журналист и да разбива статуквото в съзнанието на всеки човек. Калина Цветкова следва упорито своите мечти в тежката професия на юрист днес за защита правата на човека при въоръжени конфликти. Тя ще успее. Убедена съм", заяви категорично пред "България днес" адвокат Надежда Ковачева, близка приятелка на покойния Милен Цветков.

Четете още: Синът на Милен Цветков тръгва по стъпките на баща си