Актрисата Ребъл Уилсън е решила наистина да спази новогодишното обещание, което си даде в началото на 2020-а и да я превърне в “годината на здравето” за себе си.

Дванадесет месеца след като посети VivaMayr - луксозен детокс и уелнес център в Австрия, Уилсън отново се завърна в европейската държава, за да приключи подобаващо настоящата година. Целта й е да достигне теглото, което си беше набелязала, а именно 75 кг.

“Върнах се обратно, защото 2021 ще бъде изключително натоварена” - разкри 40-годишната актриса пред сп. PEOPLE. Тя се надява да успее да подсили имунната си система и да свали последните 2 кг, които я делят от заветната цел.

Досега актрисата е свалила около 18 кг., а преди да промени начина си на живот, е поглъщала около 3000 калории на ден. “Те обикновено бяха под формата на въглехидрати, заради което непрекъснато изпитвах глад” - допълва Ребъл. “Започнах да приемам много протеини, което беше доста трудно за мен, защото преди не бях яла почти никакво месо. Сега хапвам риба, сьомга и пиле” - разкрива актрисата.

“Това не означава, че всяка седмица се храня здравословно, някои просто ги отписвам и няма какво да направя по въпроса. Опитвам се да поддържам цялостен баланс. Следвам максимата, че нищо не е забранено, просто обикновено хапвам половината от това, което съм яла преди. Ям и бургери, и пържени картофки” - споделя Улсън.

View post on Instagram
 


Каква обаче е философията зад VivaMayr, мястото на което Ребъл е решила да се върне, за да постигне целта си докрай?

Методът Mayr е базиран на т.нар. “Mayr Cure”, създаден от д-р Франц Хавиер Майер, австрийски лекар, живял преди близо 100 години. Той вярвал, че повечето хора буквално отравят храносмилателната си система с храните, които ядат, и начина, по който ги приемат.

“Всичко започва от червата” - разкрива д-р Кристине Щросер, която е част от екипа на VivaMayr. Използвайки философията на Майер - центърът преобразява начина на хранене на своите клиенти, като премахва чувството за глад, намалява приема на глутен и млечни продукти, като освен това променя и начинъа по който те дъвчат.

Основният принцип, който VivaMayr следва, е разбирането, че здравето на човек може да се подобри значително, ако се подобри храносмилането му. Ястията съдържат основно пълноценни алкални храни като зеленчуци, прясна риба и овче кисело мляко. Основно правило е те да се консумират изключително бавно и осъзнато. На закуска клиентите на центъра получават хляб от спелта, с който тренират да дъвчат бавно, броейки до 30.

View post on Instagram
 

Начинът на хранене е изключително важен в програмата, на която се е подложило Ребъл Уилсън. Клиентите на VivaMayr нямат право да взимат телефоните си със себе си на масата, а храненията са разделени от минимум 4 часа. Последователите на философията на австрийския лекар нямат право и да пият вода докато се хранят.

“Този подход към храната елиминира различни непоносимости към храната, намалява приема на захар и пропагандира приема на пълноценни храни, като едновременно с това подсилва имунната система и намалява възпалението в организма” - сподели самата Уилсън.

View post on Instagram
 

По време на престоя си в луксозния курорт актрисата ще има възможността да се наслади на прохладни разходки край близкото езеро, на плувния басейн на VivaMayr, както и на парната баня в комплекса. Ребъл значително е засилила и физическата си активност, като споделя, че тренира 6 пъти седмично с персонален треньор.