Автор
Десислава Недева

Кое митично същество си според зодията

Всички живеем сякаш в два паралелни свята – единият е реалността, а другият е нашата фантазия. Въпреки че всяка сутрин се събуждаме, обличаме се, пътуваме до офиса и сядаме на работното си място, всеки от нас носи в съзнанието си цял един имагинерен свят, в който прекарва не малко време от своя ден. Там ние бягаме от сивото ежедневие и то се превръща в един не по-малко реален свят от обективния. В него ние можем да бъдем когото си поискаме и да притежаваме редица свръхспособности, с които да изпъкваме пред останалите. Често се идентифицираме с определен митичен герой, на когото се възхищаваме и на когото тайно искаме да приличаме. Вижте кой е вашият брат близнак от митологията според това коя зодия сте и разберете какви сходни качества притежавате:

Овен – Дракон

Съвсем логично е първият знак от зодиака да носи суровата и първична енергия на дракона. Със своите мощни криле, смъртоносна челюст и огнен дъх, никой Овен няма да се поколебае да следва ожесточено своите инстинкти и желания. Той винаги поставя себе си на първо място и управлява делата си, всявайки страх и уважение в останалите.



Телец – Дриада

Чувствителният и ефирен Телец живее в уединение с природата. Това обяснява приликата му с характера на дриадите, които са нимфи, покровителки на дърветата. Също като тях, представителите на първата земна зодия защитават своя дом с несравнима вярност и са готови винаги да помогнат на човек или друго създание в нужда.

Близнаци – Фея

Палави, мистични и закачливо пърхащи с криле, Близнаците виждат света през очите на феите. Те минават през различни вселенски портали, които свързват човешкото с магичното и придават непоправимо очарование на нашето сиво ежедневие. Обожават да добавят щипка звезден прашец към всяка една ситуация, за да успеят максимално да ѝ се насладят.



Рак – Върколак

Зареждайки се от енергията на Луната, Раците вият също толкова силно и емоционално колкото истинските върколаци. Чувствителни, раздразнителни и адаптивни, върколаците ще направят всичко по силите си, за да защитят своята глутница. Това може да означава да се превърнат в разярени зверове към останалите, които не разбират мотивите им, но за представителите на зодия Рак семейството стои над всичко останало.

Лъв – Сфинкс

Управляван от Слънцето и боготворен от всички, които го познават, Лъвът е горд притежател на царствената сила на сфинкса. Получовек, полулъв, той внушава сила и превъзходство, а ревът му успява да вдъхне респект и мотивация да вървят под негово ръководство. Въпреки че е способен да се опитва да подчини своите последователи, неговата безгранична интелигенстност има по-възвишени лидерски цели.



Дева – Еднорог

Тъй като Девата символично се свързва с идеята за чистота и невинност, като естествено стечение на обстоятелствата в съзнанието ни изниква образа на еднорога. Той съчетава в себе си неопетнената сила на животното и безкрайната любов към най-уязвимите. Непрестанната им борбеност да направят света едно по-добро място за живот, неоспоримо прави техният образ най-близък до този на еднорога.

Везни – Силф

Визуално красиви и невероятно изящни, управлявани от деликатна и нежна магия, Везните превъплъщават божествената аура на силфите – южноамерикански вид от семейство колибри. По природа те са прозрачни и носят в себе си качествата на елемента въздух. Невидими за човешкото око, силфите са също толкова възхитителни, колкото и представителите на зодия Везни.



Скорпион – Феникс

С удивителната си способност да се изправят срещу мрака и да се връщат от него дори още по-силни от преди, Скорпионите блестят като един истински феникс, издигнал се от пепелта. Те често се изправят пред смъртоносни заплахи, но умеят да се възползват от препятствията, които преодоляват по пътя си и които ги превръщат в едни истински преродени герои.

Стрелец – Кентавър

Въплъщавайки комбинираната сила на човека и животинския свят, кентавърът галопира през света, изпълнен с приключения и мъдрости. Въоръжен с лък и стрела, той успява да постигне всяка своя цел с прецизна точност и добра подготовка. Всеки един представител на Стрелеца възприема света като едно безкрайно приключение, пътуване без крайна дестинация.



Козирог – Елф

Козирозите са толкова начетени и красиви създания, също както елфите. Тяхната основна цел в живота е да постигнат социален статус, да натрупат богатство и слава и хората да знаят кои са те и какво са успели да сътворят в своя живот. Но вместо да се бият в гърдите със своята сила и власт, те предпочитат да останат неразпознаваеми за широката маса, за да запазят психическото си и физическо здраве.

Водолей – Нимфа

В самото наименование на зодията се съдържа корен от думата вода, така че не бихме били по-близо до целта, ако сравним нейните представители с митичните нимфи. Те са истински посредници между подводния и земния свят и са силно възхвалявани от хората, тъй като са им помагали да преодолеят редица трудности.



Риби – Русалка

Елегантните създание като Рибите са също толкова сензитивни, емоционални и мечтателни като русалките. Те изследват всяко кътче на подземното царство и след това изплуват грациозно на повърхността, за да заблестят в най-красивите си одежди. Въображението им е толкова богато, че те носят света в умовете си и успяват да постигнат всичко, което могат да си представят.

Четете още: Ето кои са положителните и отрицателни черти на всяка зодия

През декември раздаваме страхотни награди. За да спечелите, кликнете тук >>