Автор
Десислава Недева

Пълнолуние и лунно затъмнение в Близнаци: Време за разговори, избори и решения

Пълнолунието, което ще се случи на 30-ти ноември в знака Близнаци, точно в 11:30 часа, ще бъде съпроводено с частично лунно затъмнение. Духовното измерение на това лунно затъмнение ще се състои в настъпването на промяна и несигурни времена за любовните ни връзки и нашите лични финанси. По време на това Пълнолуние ще преживеем не само опозицията на светилата Слънце и Луна, но и на планетите Венера и Уран. Високата енергия, която съпровожда това явление ще предизвика повишено напрежение, тревожност, както и усещане за нестабилност. Но ако бъдем достатъчно адаптивни и гъвкави, ние можем да се нагодим към възникващите промени и дори да ги използваме като възможност за духовно израстване и личностно развитие.



Както всяко едно Пълнолуние, така и това в Близнаци също носи на преден план темите, свързани с личните взаимоотношения, дома и семейството. Може да усещаме леко разминаване в това, което сърцето ни нашепва и това, което ни диктува логиката или пък да искаме едно, а всъщност да имаме нужда от друго. Как да противодействаме на тези полярности, можем да разберем в следващите редове, където ще разгледаме какви отговори ни дават отделните аспекти, които се формират на небосклона по време на това Пълнолуние.



Квинконсът между Луната и Венера повишава нуждата ни от любов и обвързаност, но освен това увеличава и напрежението във връзките ни. Тя подчертава всеки един дисбаланс по отношение на количеството любов и подкрепа, което протича между двама души. Тогава е възможно внезапно да възникне тайна връзка на единия партньор с някой приятел или колега или липсата на хармонична връзка да ни подтикне към употребата на прекомерно количество сладки неща, алкохол или упойващи вещества. Необвързаните пък ще трябва да обърнат внимание на грижата и любовта, която отдават на самите себе си.



На повърхността започват да изплуват и всякакви травми от детството, свързани с вашата майка. Независимо дали е била прекалено студена с вас или свръхгрижовна, липсата на баланс в тези кармични семейни отношения дава отражение върху настоящите ви любовни връзки. Първо трябва да излекувате първопричината и всичко друго постепенно ще си дойде на мястото.

Опозицията на Венера и Уран е знак за промяна или сътресение в любовните или финансовите въпроси. В рамките на вече съществуващи връзки ще се породи желание у партньорите да потърсят повече свобода или разнообразие някъде навън. Аферите, флиртовете и сексуалните експерименти ще предизвикат известно количество драма между партньорите. Не е изключено да се стигне до тотална раздяла след дългогодишно съвместно съжителство или дори брак. Необвързаните ще се радват на разнообразие и вълнуващи срещи с различни кандидати за тяхното сърце. Този аспект на Венера с Уран има особено благоприятно влияние върху развитието на интернет запознанствата или срещата с хора, които са от различна на нашата култура, етнос или религия. Имайте едно наум обаче, при зараждането на тези връзки, тъй като те ще имат тенденцията да бъдат разтърсващи, ярки, но и краткотрайни.



Квинконсът на Слънцето с Уран повишава нервното напрежение и тревожността. Чувството, че някаква промяна непоколебимо ще се случи в живота ни, ни прави тръпнещи в очакване и някак по-ентусиазирани, но и леко ни плаши и не ни дава възможност да се чувстваме спокойни. Възможно е да търсим повече свобода и да искаме по креативен начин да изразяваме себе си, особено ако до известна степен сме се чувствали ограничени през последните няколко месеца или години. Неочаквани промени в ежедневието също не са изключени, както и насилствени такива, идващи от по-авторитетни хора в живота ви.



Ако сте прекарали известно време в кроене на планове, сега може да станете свидетели на тяхното осуетяване. Изключително важно в подобни смутни и несигурни времена, е да бъдете достатъчно гъвкави и адаптивни към променящите се условия. Ако упорито им се противопоставяте или реагирате арогантно и разрушително, може да пропуснете уникална възможност за израстване и развитие. Трябва плавно да се пригодите към новите условия като направите само леки промени в начина си на мислене, без да инициирате някакви по-дълбоки трансформации. Опитайте се да подходите към нещата по малко по-различен начин и ще видите колко ползотворна за вас може да се окаже крайната развръзка.

Четете още: Пълнолунието в Близнаци ще донесе драматични промени за тези 4 зодии