Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Везни, през декември ви очаква любов. Доверете се на интуицията си!

Скъпи Везни, този месец като цяло ще бъде положителен, като ви дава шанс да осъществите плановете си и да постигнете значително развитие. Ще бъдете уверени и оптимистични. Подгответе се за бързото темпо на живота. Ще се почувствате сякаш нещо голямо наближава. Доверете се на интуицията си.

Магическият тригон между романтичната Венера, вашата управляваща планета и Нептун, планетата на илюзиите и мечтите на 6 декември, ще бъде прекрасно, мечтателно време, подходящо за нови планове и начинания с положителни перспективи. Креативността ще бъде подобрена сега и ще можете да намерите по-лесно вдъхновение.

Пълното слънчевото затъмнение в Стрелец на 14-ти, ще се случи точно в III-я ви дом и ще ви подпомогне да се срещате с нови хора, с потенциал да се развият добри приятелства в бъдеще.
Венера се мести в същи дом на 15 декември, така че през следващите две седмици ще бъдете готови да поемете някои доста големи рискове в своя бизнес, любовта или финансите, ще създаде желание за новости, възможности за флиртове, и разговорите често ще бъдат използвани като оръжие за съблазняване.


Квадратурата между Марс в VII-я ви дом и Плутон в IV –я ви дом на 23-ти, може да генерира напрежение в партньорството и семейството. Ретроградният Уран във вашия VIII дом, намеква за семейни дебати по парични въпроси или общо наследство. В този смисъл е препоръчително да бъдете разумни при харченето; избягвайте (доколкото е възможно) рисковани инвестиции или инвестиции с висока стойност.

Любовният ви живот ще бъде приятен и Вселената ще ви помогне да получите това, което искате. Ако имате връзка, тя е на път да вземе сериозен обрат - дори до степен на предложение за брак. Ако вече сте женени, може да решите да предприемете следваща стъпка, която ще накара връзката ви да се развие. Какво ще решите да направите, ще зависи от вашите нужди, желания и перспективи. Ако сте необвързани, ще преминете през преходен период.


Въпреки че Венера в III дом не е планетарна позиция, която особено благоприятства дългосрочните връзки, фактът, че големия съвпад на Юпитер - Сатурн на 21 декември, се провежда в V-я ви дом на любовта, може коренно да промени панорамата за самотните представители на знака.