Автор
Пепа Попова - Пепита

Да изпратим една ужасна година по-бляскави от всякога

Прецакана и ужасна година!!!
Извинявам се за езика. Със сигурност очаквате повече от хора, които боравят често с думите. Знам! Но всъщност няма друг начин да обобщя 2020г.
Дори майсторите на езика - лексикографите от Oxford Languages, създателите на Oxford English Dictionary, не могат да определят тази година с една дума или фраза, за да определят хаоса през последните 12 месеца. През 2019г. фразата им беше „извънредна ситуация с климата“. През 2018г. беше „токсична“. Тези не толкова красиви думи сега звучат обнадеждаващо пред всичко, на което станахме свидетели прeз 2020-та.
Половината от хората в англоговорящия свят спряха да говорят за климатичните проблеми като най-голямата заплаха за човешкото съществуване за един месец! Толкова прецакана беше тази година.
Ето защо с наближаването на края й, смятам да се приготвя със старание и да я изпратя подобаващо и по-тържествено от всякога.

Когато става въпрос за облекла за Нова година, веднага на ум идват рокли в лъскави материи, искрящи пайети, мини дължини, ефектни цепки и блестящи кристали. Ето нашите бляскави предложения:

Обсипани с пайети

Пайетите са незаменим атрибут на зимните празници: като нищо друго, те са в състояние да дадат на образа ни допълнителна доза игривост и подходящо настроение.
Колекциите есен-зима 2020/2021 доказаха, че пайети и тази зима ще има и то в изобилие, независимо от пандемията: от дръзки мини в стил 80-те години на миналия век, през асиметрични миди до модерни макси – изборът е ваш.

Този сезон дизайнерите използват пайети от различен калибър: от хиляди малки разпръснати блещукащи кръгчета, които украсяват луксозни дълги рокли, както в шоутата на Valentino и Bottega Veneta, до големи вариации, създаващи „ефект на хамелеон“ и красиво блестящи на светлината като при Ami и Paco Rabanne. При всички положения подобни рокли са подходящи за луксозни нощни партита в духа на "Великия Гетсби" - там, разбира се, те изглеждат най-органично. Сигурна съм, обаче, че с подобна рокля бихте създали празнично настроение дори и на вечерята у дома. През деня изобилието от пайети може да се балансира със семпло едноцветно палто. Въпреки че роклите с пайети не се нуждаят от допълнителна декорация, този сезон дизайнерите съветват да отхвърлим всички предразсъдъци и да добавим големи обеци, каквито видяхме в шоуто на Balmain или чокъри, гривни и колиета, богато декорирани с искрящи камъни като при Off-White и мини -чанти със сложна бродерия. Един от основните стилистични трикове тази година е играта на контрасти: дизайнерите препоръчват да изберете високи ботуши на масивна платформа и кожена верижка за нежната рокля на Paco Rabbane, и боти към блестящите мини рокля от Louis Vuitton или Ami.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Приказни в червено

Колкото повече се приближаваме до новогодишната нощ, толкова по-ярки стават визиите ни. Тържественото червено е сред предпочитаните за празника, а в допълнение този цвят все още не е оставил никого безразличен. Този романтичен, чувствен и провокативен нюанс е създаден, за да привлича вниманието и да очарова със своята красота. Освен това червените рокли с макси дължина са печеливша инвестиция в модерен гардероб. Те ще бъдат подходящи не само на новогодишната трапеза, но и след празника, например на гала бал, вечеря или среща, които след пандемията със сигурност предстоят.

Пиерпаоло Пиколи е законодателят на тенденциите в класическия червен цвят и в новата си колекция Valentino есен-зима 2020/2021 той отново представи рокли във фирмения нюанс на марката. Финалът на шоуто Valentino бе запазен за Адут Акеч в блестяща алена рокля.

View post on Instagram
 


Подобна версия на червената рокля с пайети демонстрира Даниел Лий за Bottega Veneta, само с една малка разлика - кройката бе по-спокойна. Интересна и необичайна визия за новогодишната нощ е тоалетът на Balenciaga - сложна асиметрична рокля с дълъг шлейф, която марката предлага да носите с клин.

View post on Instagram
 

В Chalayan дългите червени рокли изглеждат изключително привлекателни благодарение на дълбокото V-образно деколте. В колекцията на Giambattista Valli се появи истинска рокля за принцеси - отворени рамене, A-образна пищна пола и романтични волани около деколтето. През сезон есен-зима 2020/2021 дизайнерите показват, че новогодишните рокли не е задължително да са къси в сребро или злато - червените макси рокли се превръщат в достойна тяхна алтернатива

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

В класическо черно

Можете да изглеждате като гадже за милион и в доста по-евтина и семпла рокля. Основният трик е да изберете правилния модел. Съветваме ви да обърнете внимание на комбинации от черна или тъмносиня лееща се материя. Такива рокли винаги изглеждат много празнично. Освен това подхождат на почти всички. Можете да изберете вариант с отворен гръб и тънки презрамки. Подобен модел може да се намери в колекцията на Mango. А ако искате нещо по-елегантно, заложете на рокля, украсена с кристали като при Michelle Mason и Zara. Черните рокли могат да се носят и след празника – със сако или over-size жилетки. Такива комплекти успешно се вписват в ежедневието.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

В блестящи панталони

Тази година прекарахме толкова много време вкъщи, че ако връзката ви с полите и роклите е станала „твърде сложна“ и не сте готови да се върнете при тях дори в новогодишната нощ, не се колебайте да изберете панталон. Смятате, че е скучно? Избрахме няколко опции, които ще ви разубедят от това.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 



Или в блузи от сатен
Ако всички тези опции са твърде очевидни за вас, сатенената или копринена риза е това, от което се нуждаете. Погледнете предложенията на Zadig & Voltaire и Valentino, или например черната Zara. Тези ризи ще изглеждат страхотно с дънки с висока талия и колан с масивна катарама или строг панталон.



кйкйкй

View post on Instagram
 
View post on Instagram