Колкото и да сме различни ние жените, всички мечтаем да имаме дълги и извити мигли. Някои решават да го постигнат, като залагат на изкуствени мигли, други пък подбират внимателно спиралата, с която да получат желания ефект. Но, съгласете се, би било чудесно, ако собствените ни мигли изглеждат невероятно, а често ние им пречим с няколко вредни навика. Ето кои са те:

Не махаме грима си преди сън

На всички ни се е случвало, не смейте да го отричате. Само че когато това се случва редовно, миглите ни започват да страдат и падат значително по-бързо. Затова, момичета, колкото и да сте изморени, намерете сили да премахнете грима си и най-вече спиралата преди сън. Не след дълго ще усетите голямата разлика.

Носим водоустойчива спирала всеки ден

Водоустойчивата спирала е изключително удобна и много от нас я предпочитат, но за съжаление миглите ни никак не я обичат. Опитайте да не я използвате всеки ден, още повече и не е нужно да го правите, ако денят навън е по-топъл и не вали дъжд или сняг. Водоустойчивите спирали имат силни химически елементи, които не щадят миглите. Те могат да ги направят по-слаби и да развалят формата им.

Извиваме миглите, след като сме нанесли спирала

Избягвайте да подлагате миглите на натиск, след като сте сложили спирала, защото когато са във втърдено състояние, те стават много по-слаби. Извивайте миглите преди да нанесете спирала.

Слагаме прекалено много спирала

Спиралата е най-универсалното средство, което подобрява външния ни вид значително и то само за няколко секунди. Без всякакъв друг грим можем, но без спирала - трудно. Ето защо понякога се увличаме в използването ѝ и прекаляваме с количеството. Миглите ни обаче започват да страдат от това и падат много по-бързо. Веществата в спиралите просто влияят негативно върху структурата на миглите, заради което ви съветваме да не прекалявате с повторенията с четката.

Четете още: Четири навика, които ви състаряват