Вълшебните цитати на Джоли за децата: Родих и разбрах, че повече не мога да се самоунищожавам

Като майка на шест деца, Анджелина Джоли едва ли може да се оплаче от липса на щастие. Да си родител, и то на толкова много деца, определено е радост и истинско богатство за всеки човек, но за жена като Джоли то е най-голямото щастие на света.

Носителката на „Оскар“ (за филма „Луди години“) е изкусен жонгльор, успешно лавиращ между родителските си ангажименти и собствените си актьорски проекти. Неведнъж актрисата и майка на Мадокс (19 г.), Пакс (17 г.), Захара (16 г.), Шайло (14 г.) и 12-годишните близнаци Вивиан и Нокс, е споделяла, че щастието да бъдеш родител не може да бъде заменено с никое друго на света. И че именно малчуганите около нея са тези, които вливат енрегия и смисъл в дните и живота ѝ.

За нейното всеотдайно майчинство говорят и думите на редица приятели и познати на звездата. През април 2019 г. анонимен източник на Us Weekly, близък до Джоли, казва: „Децата ѝ са нейният живот. Всеки ден за нея е ново приключение.“

Висока оценка за родителските методи на възпитание на дъщеря си даде неотдавна и бащата на Джоли – Джон Войт. „Тя е изключително всеотдайна майка. Обожава децата си и винаги е до тях. Включва се активно в живота им, грижи се за тях. Тя знае и вижда всичко... Просто е забележителна“, каза гордият татко преди година в интервю за People.

82-годишният актьор не скри тогава възхищението си и от екс съпруга на дъщеря му – Брад Пит. „Той е невероятен. Готов е на всичко за децата си. Те са целият му живот. Впечатлен съм“, възкликна тогава Войт.

А какви мисли е споделяла пред медиите през годините самата Анджелина Джоли по темата за майчинството и децата, вижте по-долу:

"Майчинството много силно ме промени – разбрах, че повече не мога да си позволя да се самоунищожавам."

"Децата са отговорност и сериозен ангажимент. За разлика от брака, те са ангажимент за цял живот."

"Вместо да си губят времето пред телевизора, предпочитам да отидат в музей, да се научат да свирят на китара или да четат хубава и вдъхновяваща книга. Боже мой, има толкова прекрасни книги на този свят, за които един човешки живот не стига!"



"Най-страхотното в това да имаш куп деца е, че те просто ти напомнят, че ти си човекът, който може да ги вдъхнови и да им даде куража да се справят с всяко едно предизвикателство, изправило се на пътя им. И да, ти си този човек!"

"Аз не съм самотна майка с две работни места, която едва успява да свърже двата края. Имам и моралната подкрепа на хората, и финансовите средства, необходими за отглеждането, възпитанието и грижите на толкова много деца. Помислете за всички онези родители, които наистина се борят за прехраната на семейството си, за онези бедни и отрудени родители, които отглеждат децата си в условия на мизерия, самота, и въпреки това се борят със зъби и нокти да направят от тези малки същества добри и щастливи хора. Боже мой, имате ли представа колко трудно е това!"



"Разказвам на децата си истории всяка вечер преди сън и винаги си преправям гласа... Няма нищо, което да ми доставя по-голямо удоволствие от това да забавлявам децата си."

"Особено щастлива ме прави смехът на дъщеря ми Захара. Тя е от хората, които се смеят с цялото си тяло. Напълно отворена и изпълнена с радост."

"Децата ми познават истинското ми "аз" и са ми помогнали да го намеря отново и да го прегърна. Преживели са много. Уча се от тяхната сила. Като родители, ние трябва да насърчаваме децата си да възприемат всичко, което са, и всичко, което сърцето си, за да растат като уверени личности, които да знаят какво искат и как да го постигнат.“

"Домашните са трудна работа. Особено по математика. Децата ми се смеят. Казват ми "Имам домашно", аз казвам "Добре" и после те казват "По математика" и аз: "О, не! Не и математиката! Английски, история, всичко друго!"

"Децата са най-добрите приятели, които съм имала. Никой в живота ми не ми е вдъхвал толкова много кураж и не ми е давал толкова силна подкрепа, колкото децата ми."

Четете още: Зад красивите зелени очи: Доказателствата, че Анджелина Джоли е истински агент на FBI