Високите оценки за българската актриса Мария Бакалова не спират да валят. Този път тя получи най-голямото до този момент признание.

Родната ни звезда е сред номинираните в категорията за Най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл на наградите "Златен глобус". Това става ясно от съобщение в официалния акаунт на наградите в Туитър.


Мария е с номинация за превъплъщението си в образа на Тутар - дъщерята на главния герой във филма "Борат 2". Филмът също така бе номиниран за Най-добра комедия на годината, а Саша Барън Коен получи номинация за Най-добър актьор.

С това младата актриса става първата българка, номинирана за престижната награда.

View post on Instagram
 


Не са случайни и имената на другите актриси, номинирани в същата категория: Мишел Пфайфър, Аня Тейлър-Джой, Кейт Хъдсън и Розамунд Пайк.

Тази година церемонията на 78-мите награди "Златен глобус" ще се състои на 28 февруари. Водещи на шоуто за четвърти път ще бъдат актрисите Тина Фей и Ейми Полър.

View post on Instagram
 


Мария Бакалова е родена на 4 юни 1996 г. в град Бургас. От дете взема уроци по пеене и флейта. Впоследствие учи в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Панчо Владигеров“ в Бургас. Тя е пълна отличничка, описвана като любознателно и изключително талантливо дете. След абитуриентския си бал кандидатства в НАТФИЗ, където е приета в класа на проф. Иван Добчев.

До момента 24-годишната Бакалова има няколко филма със свое участие за преди големия си дебют в „Борат 2”. Сред тях са българските „Трансгресия”, „XIIa”, и „Бащата”. Снимала се е и в няколко епизода на уеб сериала „Типично”. Тя играе и една от главните роли в "Като за последно".

View post on Instagram
 

Четете още: Актрисата Мария Бакалова стана лице на световна марка и получи предложение за брак