Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Венера във Водолей: Време за любов и срещи, за вдъхновение и нови запознанства!

Венера ще е във Водолей от 1 до 25 февруари, което ще оцвети любовната, модната и художествена сцена с необичайни цветове. Докато в предишния период се движеше в сдържания Козирог, Венера се чувстваше малко сдържана, така че сега тя ще използва престоя си в креативния и необуздан Водолей, за да наруши табутата и да играе срещу правилата.

Когато планетата на любовта и удоволствието се озове в този иновативен знак, се появява желание да опитаме нещо ново. Приятелството ще бъде важен елемент. Много връзки ще се родят от приятелство, защото сходството на интересите ще бъдат важни компоненти за любовните отношения. За мнозина предстоят промени в приятелските отношения, както и във финансовата сфера. Венера във Водолей е по-склонна да се радва на платонични приятелства, отколкото на романтичните отношения. От друга страна,

Венера може да бъде много закачлива във Водолей. Тази позиция на Венера се характеризира със стремеж към новости и независимост, също така интерес към социални и обществени въпроси.

Във Водолей в момента са Слънце, Меркурий, Венера, Юпитер и Сатурн. Планетите от тази формация благоприятстват най-вече въздушните знаци. Лесно ще създават запознанства с тези, които смятат, че ще обогатят живота им и ще събудят интереса им към различни области и хобита. Ще ги привличат творческите личности, от които могат да научат много. С тяхна помощ ще преразгледат решения и нагласи и ще започнат да променят това, което не ги прави щастливи. Това е щастлив период за художниците, които ще бъдат обзети от прилив на вдъхновение.

Настоящото планетарно формиране е най-благоприятно за Везни, Близнаци, Водолей, Овен и Стрелец, а Лъвовете и Скорпионите ще се окажат в кръстосан огън. Телецът, Лъвът и Скорпионът ще се сблъскат с препятствия, които биха могли да ги отдалечат от партньора им.

На 11-ти февруари Венера е в съвпад с Юпитер – това е аспект на небесна благословия. Еклисиаст казва: “има време за всяко нещо под небето”. Идва време за любов, за срещи, за обществени мероприятия, финансови сделки, благотворителна дейност, за нови запознанства. Музите ще посетят своите любими поети, художници и музиканти. Благоприятно е за финансови операции. Засилва се желанието да си хапнете нещо сладко. Внимавайте! Килограмите сега много лесно се трупат и те.

На 13 февруари Венера е в съвпад с Меркурий – този аспект благоприятства общуването с любими хора, близки, познати, жени, делови партньори. Подходящ е за говорене пред публика, за реклама, за среща с изкуството, музика и развлечения. Нагласата към света е „карайте я по-леко”.

На 19-20 февруари Венера влиза в квадратура с Марс - това може или да влоши съществуващото напрежение в отношенията или да направи нещата супер секси!

Четете още: Кои зодии ще срещнат любовта на живота си през февруари