Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Тъмната нощ на Душата – съвпад на Венера със Сатурн

„Копнея да предложа нещо, което наистина ще направи трудните времена по-лесни и да донесе определено чувство на смисъл за неизбежните страдания на живота“ - Джесика Дейвидсън.

На 6 февруари Венера се свързва със Сатурн чрез съвпад. Хубавото на този аспект е, че не е дълготраен. Венера е много бърза планета и затова транзитът ще влияе 2-3 дни. Така че тяхното влияние не е продължително и не може да донесе значими събития, ако тази тенденция не се отразява с влиянието на другите планети. Венера не е опасна планета, така че дори трудните аспекти не могат да доведат до сериозни конфликти и те могат да имат дори положително влияние.

Почти всеки има трудни моменти в живота, от големи трагедии до малки разстройства и неприятности. Най-тъмните моменти са необходими части от автентичния духовен път, а не знак, че нещо се е объркало. Да се освободите от миналото и старите начини да правите нещата, може да е доста болезнено понякога. Процесът на освобождение е мистериозен и се случва извън вашия контрол. Егото ви може да не го хареса много, но душата ви има други идеи. Тъмната нощ на душата винаги пристига неканена, но може да бъде най-доброто нещо, което някога се е случвало. Това е свещено посвещение на душата, което ще ви накара да се чувствате прокълнати и благословени едновременно.



Жените при Венера във връзка със Сатурн обикновено се чувстват по-зле. Венера е нашият образ, красота, стил и в комбинация със Сатурн е затъмнена, потисната. Може да имате ниско самочувствие по това време и да се чувствате по-малко привлекателни или дори остарели и грозни. Това ви дава възможност да направите своята самооценка и да погледнете по-отблизо какво цените за себе си и живота. Много отговорности могат да се появят, така че да нямате достатъчно енергия или време, за да се грижите за себе си.
Когато Сатурн е в контакт с Венера може да се появят здравословни проблеми, като хормонални дисбаланси, проблеми около сексуалното здраве, и като цяло да не се чувствате добре. Може да има проблеми с теглото, хранителни разстройства.

Това не е най-доброто време и за финансите. Може да се окаже, че ще трябва да се откажете от разходите за удоволствие, защото има и други належащи нужди, за които трябва да харчите пари. Това е транзит, който показва, че трябва да спестявате, вместо да харчите.

През това време, човек обръща повече внимание на собствените си желания и нужди. Може би сега осъзнавате, че някои взаимоотношения просто не се вписват (вече) в живота ви. По този начин може да има известно преструктуриране в междуличностния сектор, което също носи практически ползи.

Съвпадът на Сатурн и Венера ви насърчава да оцените вашите ценности и взаимоотношения, за да видите дали получавате това, което искате и се нуждаете от живота. Трудните аспекти – съвпади, квадрати и опозиция обикновено съвпадат с времето, когато отношенията ви преминават през изпитания и предизвикателства, а вие може да не се чувствате много добре. Тези транзити ви карат да осъзнаете по-добре инстинктивните си нужди от любов и връзка. Това може да причини проблеми с интимността и взаимоотношенията.

Искате повече удовлетворение и близост, но не получавате това, от което се нуждаете. Може да се изкушите да потърсите другаде любов или да се чувствате неспособни да се свържете с някого, който ви кара да се чувствате самотни и изолирани. Повечето взаимоотношения ще преминат през тестване и изпитания през това време, но само тези, които не са достатъчно стабилни и доста разклатени ще приключат.

Всичко това е валидно и когато имате дисхармонични аспекти на двете планети в личната си рождена карта. Тези, които имат планети или важни точки разположени между 3 и 9 градуса във Водолей, Телец, Скорпион и Лъв, ще бъдат най-силно под влиянието на аспекта.