Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Какво ни носи транзитът на Венера през домовете на хороскопа

Транзитът на Венера през домовете на хороскопа има по-скоро психологическо въздействие, засяга взаимоотношенията, чувствата, любовта, интимната сфера, красотата и личните ценности. В същото време е важно да се вземе предвид силата и характера на Венера в наталната карта, качеството на нейните аспекти.

Особено важно е да се обърне внимание на транзита на Венера през домовете, когато се планира сватба, голяма сделка, първа среща, покупка на луксозни стоки и антики, козметични процедури и т.н.. В този случай можете да видите транзита в наталната карта през кой дом минава и да видите дали времето е благоприятно, дали аспектът е хармоничен за тези "венериански" дела.

През първи дом - това е период на хармония на личността, нови творчески „изблици“ и желания, които си струва да се реализират. Човек сам се харесва и изглежда очарователен и привлекателен за другите хора. Той е спокоен, чувства удовлетворение от живота. „Минусът“ на този транзит е мързелът, човек може да се отпусне, „да си почива на старите лаври“, да стане чувствителен и пасивен.

През втори дом - това е добър период в материално отношение, големите покупки, инвестициите в предмети на изкуството са успешни. Това е времето за хармонични и страстни сексуални срещи, посещение на нови ресторанти (човек става малко гурман, иска да се наслади на храната, да опита нещо ново). Големи разходи за външността и дрехи. "Минус" - проява на алчност: в храната, нещата, връзките, секса. Също така, напълняване, нарушаване на диетата и спиране на физическата активност.

През третия дом - период на успешно обучение, дипломация, нови запознанства, както лични, така и делови, добри отношения с близките. Работата ще бъде продуктивна, особено ако е свързана с красота, изкуство, информация. Почивка, романтични пътувания са благоприятни. „Минус“ - лицемерие, неискреност се проявява в характера, възможни са лъжи и украсяване на казаното, празно бърборене.


През четвърти дом това е времето на внимание към членовете на семейството, добри семейни отношения, грижа за родителите. Също така период за въвеждане и уют в къщата. „Минусът“ на този транзит е, че творчеството „заспива“, вдъхновението и музата напускат човек, той не може да се концентрира върху делата си.

През пети дом - благоприятен период за любов, романтика, бременност, взаимоотношения с деца, социални дейности. Обещава и късмет в търговията и изкуството. Жените стават по-съобразителни, привързани и цъфтящи. „Минус“ - жажда за изневяра, възможни са сексуални експерименти, които няма да донесат удоволствие, радикални промени в отношенията.

През шести дом - период на добри отношения в работата, нови отговорности. Човек може да се грижи за външния си вид, сменяйки гардероба си. „Минус“ - известна нечувствителност към семейството, отдаденост към работа, преяждане, подозрителност.

През седми дом – този транзит обещава хармония в брака, социалния живот, партньорството. Човек е популярен, мнението му се слуша. "Минус" - може да бъде воден от чувства и романтични желания, забравя за справедливостта.

През осми дом - времето на подаръците, наследството, печалбите, голямото внимание към противоположния пол. Но са възможни любовни разочарования, сексуални проблеми, пресищане към партньора.

През девети дом - жажда за философски знания, духовност, религия, успешно образование, далечни пътувания (особено с образователни или поклоннически цели). Помощ от противоположния пол. "Минус" - сблъсък на различни религии и учения, "бъркотия в главата", разочарование от наставника, учителя.

През десети дом - добър период за сътрудничество, покровителство, кариерна протекция и повишение. Вероятността от възникване на служебен роман е голяма, пътят към кариерата минава през препятствия.


През единадесетия дом – засилва се желанието за новости, приятели, почивка в голяма компания. Дружелюбност, реализация на плановете и желанията, успешен брак. Има вероятност от любов с отдавна познат човек, романтика в групови пътувания или забавления. "Минус" - авантюризмът се пробужда, жажда за сексуални експерименти, предателство на приятели.

През дванадесети дом - дава вътрешен мир, склонност за уединение, размисъл, да бъдете сред природата, жаден за мистика, загадъчни места и хора. “Минус” – лъжливи увлечения, силно влечение към забраненото, фатализъм, потапяне в себе си и емоциите си.