Емилия по-откровена от всякога: С всеки изминал ден ние губим децата си и ми е тъжно

Емилия даде пространно интервю пред в. “Телеграф” за най-интимните подробности от личния ѝ живот. В него тя говори за любовта си към съпруга си Жорж Башур, за решението си да пее на английски, затова как ѝ се е отразила пандемията и защо децата ѝ се отдалечават от нея с всеки изминал ден.

Певицата разкри, че е намерила истинската половинка в живота си. “Човекът, който наистина ме обича с цялото си сърце и ме цени най-вече като човек. Защото не бих искала някой вкъщи да ме цени само като певица. Вкъщи аз съм различен, обикновен човек, който се нуждае от разбиране, от изслушване. Понякога в слабите си моменти се нуждая от мъжко рамо. Намерих човека скала, който стои до мен. Затова много го ценя и уважавам. Научи ме на много неща” - разкрива певицата. Тя споделя още, че именно Жорж Башур стои зад решението ѝ да направи рязък завой в кариерата си и да започне да се изявява в жанрове различни от поп-фолка. “Той ме е слушал много да пея, на много езици, на наши събирания с приятели. И ми е казвал: „Ти можеш да пееш различни стилове музика, защо не си го показала на почитателите си?“. Тогава се запитах защо да излизам от зоната си на комфорт в попфолка. Пък и винаги съм била негативна – кой ще ме слуша, кой ще ми обърне внимание. Тогава той каза: „Да, всички те харесват като фолкпевица, но защо да не им покажеш и друго“, обяснява Емилия.

View post on Instagram
 

След успеха на Bombon Bebe (Адреналина) и „Джале“ големи лейбъли изявили желание да менажират Емилия, но тя отказала. “Още не съм готова с репертоар за чужбина. Освен това държа на народната песен и ще гледам по някакъв начин във всичко, което правя, да прокарам и българското. Знаех, че Deals ще предизвика объркване в попфолк феновете, но пък песента много ми хареса и чух себе си в нея. Понеже почитателите сравниха Deals с „Джале“, а те нямат нищо общо и по принцип Емилия никога не прави песни „като“ - не се старая да повтарям успеха си, а да правя различни проекти. Хората се подведоха, че едва ли не бягам от фолка, но не е така.”

View post on Instagram
 


Изпълнителката разкри, че е подготвила няколко поп-фолк парчета, които задържа поради пандемията. “Попфолкът иска клуба, ресторанта, да имам тази енергия да изляза и да го изпея, за да получа същата енергия от публиката. Това го усетих с песента „Калифорния“. Като я направих, стана голям хит, но точно тогава разбрах, че съм бременна и не мога да ходя по участия. Това беше убийствено и за мен, и за самата песен, че не можах да я изживея и да й взема аплодисментите. Но пък продължавам да я пея и хората да изпадат в такъв екстаз, все едно съм я пуснала вчера. Така че си има време за всичко. Никога няма да се откажа от попфолка. За мен българската публика си остава водеща и когато започне нормалният професионален живот, ще съм готова да им се реванширам.”

View post on Instagram
 


Емилия сподели още, че изминалата година е била най-спокойната в живота ѝ, въпреки необичайните условия, в които ни се наложи да живеем. “Не съм от артистите, които ще се оплакват, че нямат пари и работа. Ако не мога да се издържам една-две години, без да работя, каква звезда съм и за какво всъщност съм творила 20 години? Във всяка една ситуация търся положителното. И най-хубавото за мен в пандемията е, че не засегна децата ни. Иначе щяхме да полудеем и психически, и физически. Да, много хора загубиха близки, но по-скъпо от децата няма. А в личен план – не съм почивала от 20 години, откакто съм певица. Започнах да работя на 16 години и съм почивала само когато съм била бременна. Първо, защото държа на кариерата си, и второ, че през голямата част от живота си съм разчитала основно на себе си. След като обявиха извънредното положение, бях една от първите, които призоваха да си останем вкъщи, защото на много хора им се струваше майтап. Ние се срещнахме с коронавируса – Жорж го изкара сравнително леко, но имаше всички симптоми като по книга.”

View post on Instagram
 


Поп-фолк изпълнителката повдигна завесата и спрямо отношенията с децата ѝ, които с всеки изминал ден искат да станат все по-самостоятелни и търсят своя път в живота.

“Вече са тийнейджъри - Иван е на 12 години, Софи е на 14. Стават все по-самостоятелни, имат си техния свят, с всеки изминал ден ние ги губим и това е много тъжно. Когато бях на 12, не можех без родителите си, докато сега Иван говори за това, дали като стане на 16, ще може да бъде в собствен апартамент, за да събира приятели. Комуникацията ни с тях вече е сведена само до това, ако им трябва нещо или имат проблем. С Жорж не сме от родителите, които ще контролират живота на децата си - искаме те да изберат какви да бъдат, с какво да се занимават. Ние държим те да спортуват, да имат образование, да знаят един-два езика. А малката ни дъщеричка Мира е на 4 години. Като най-малката тя е нашата любима глезанка, която още се гушка и целува. Наслаждавам се на тези моменти и си мисля, че тя ще ни бъде отличника в училище” - завършва Емилия.