Кралицата окончателно би шута на Меган и Хари, Уилям е бесен

Принц Хари и любимата му Меган отново провокираха кралското семейство, като този път май преминаха всякакви граници. Херцозите дадоха 90-минутно интервю пред Опра Уинфри, което подтикна Елизабет да поиска внукът ѝ и съпругата му да се откажат от всички патронажи, които са им останали до момента. С две думи - Нейно Величество окончателно вдигна тъце от Меган и Хари, при това месец преди да завърши изпитателния срок на "Мегзит".

Вече е известно, че херцозите на Съсекс няма да могат да се завърнат в кралското семейство и с интервюто си пред Опра затвърдиха това убеждение. Говори се, че кралицата лично е смъмрила любимия си Хари с думите: "Ти трябва да работиш за кралското семейство, а не то за теб". Това изказване е било провокирано и от факта, че принцът не е предупредил баба си за интервюто, тя е научила съвсем случайно за него, което много я е разстроило. И въпреки че според експерти двамата с Меган имат право на публични изяви без да търсят одобрението на Елизабет, постъпката им съвсем не е посрещната радушно от членовете на кралската фамилия.

Тази сутрин таблоидът "Дейли Мейл" съобщи, че братът на Хари, принц Уилям, е изключително огорчен заради интервюто и го определя като крайно неуважителна и оскърбяваща постъпка. Нещо повече - херцогът на Кеймбридж е натъжен и шокиран от поведението на по-малкия си брат.

Според кралски експерти влошените отношения между Уилям и Хари са най-сериозният сблъсък в семейството от десетилетия насам. По начало по-големият брат не приемал идеята за "Мегзит", а изненадващата вест за интервюто при Опра, го съсипало, тъй като е знак за това, че Хари окончателно е обърнал гръб на Англия и на семейството си.

Кралицата от своя страна информирала херцозите на Съсекс, че не е възможно да продължават да водят живота си по половинчат начин и че да представляваш кралското семейство, означава да си отдаден на народа и ако главният им приоритет е да печелят пари и да сключват договори с големи филмови компании, то те не могат да представят кралската фамилия повече.

Четете още: Синът на Маги Халваджиян отправи разтапящо послание за рождения му ден